avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu mai platesc credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu mai platesc credit ipotecar

In 2008 am luat doua credite de la aceiasi banca, unul ipotecar si unul de nevoi personale. Pana in luna octombrie 2013 am platit toate ratele mai mult sau mai putin la termen, conform contractului de credit si apoi conform reesalonarii, insa dupa aceasta data m-am decis sa nu mai achit.

Acum, codebitorul nu are bunuri si nici nu realizeaza venituri in Romania, probabil va avea o pensie peste 10 ani iar eu nu am deocamdata un venit, insa ma pregatesc sa ma angajez.

La ce ar trebui sa ma astept? cand ar trebui sa inceapa executarea daca eu nu mai raspund la telefon si nu sunt reperibila decat prin email.

Precizez ca am luat aceasta decizie ca urmare a unei presiuni psihice mult prea mari din partea bancii si mai ales a faptului ca fiind un credit ipotecar in franci elvaetieni am achitat 1/3 din valoare insa nici un franc nu a mers in sold, ci doar in dobanzi si comisioane si mai mult decat atat, valoarea de piata este la 40% din valoarea din 2008 iar daca maine s-ar vinde diferenta dintre pretul vanzarii si suma de recuperat ar fi de aprox. 100.000 euro, vorbesc despre apartament cu 2 camere!

Astept cu real interes opiniile dvs.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
Luminitza_05, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:04, 21 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Pentru restul ramas de plata dupa executarea silita a imobilului veti ramane datoare. veti plati toata viata 1/3 din venitul lunar si nu veti mai putea avea nimic in proprietate.
oricum, banuiesc ca este mai putin decat dobanda bancii, asadar e in avantajul dumneavoastra.

Ganditi-va ca ce ati platiti pana acum a fost chiria pe imobil... si nu le mai platiti nimic.

Sanatate!
Multumesc pentru primul raspuns! este greu sa admiti cand ai gresit dar parca si sa perseverez, nu cred ca mi-ar face onoare.

Avand in vedere cele de mai sus, cand credeti ca ar trebui sa inceapa executarea ?
cam la 90 de zile de la neplata ratelor.
Deocamdata primesc doar instiintari de plata pe email.

Sa inteleg ca dupa 90 de zile declara creditul scadent apoi trimit dosarul la executorul bancar, care emite o somatie de plata.
In baza somatiei, executorul bancar identifica bunurile si veniturile - care acum sunt 0 si la debitor si co-debitor, trece la valorificarea imobilului - precizez ca eu acolo locuiesc si nu am alta posibilitate de locuinta - valorifica si emite decizie de proprire pentru diferenta de recuperat inclusiv cheltuieli judecatoresti pentru 1/3 din venituri si abia din acel moment "rata" mea la banca este de 1/3 din venituri?

Daca totul este corect inteles si eu nu fac nici o solicitare in instanta, probabil ca nu mai devreme de 6 luni se va organiza o prima licitatie de vanzare.

Daca la primul termen nu se gaseste nimeni sa cumpere la valoarea ipotecii - 250% din valoare de piata de azi, se organizeaza o alta licitatie unde pretul cel mai ridicat este castigator. Dar daca pretul oferit este doar de 25% din valoarea ipotecii se valideaza acest pret?

Si daca se valideaza vanzarea imobilului si diferenta s-ar ocoperi teoretic prin popriri in 70 ani, este corect/legal sa se incheie asa?
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
Luminitza_05, utilizator
intr-o astfel de ipoteza, daca ma casatoresc dupa ce se termina cu vanzarea imobilului si se emite decizia de poprire, bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt si ele urmaribile, chiar daca sunt pe numele sotului?

Alte discuții în legătură

Credit cu ipoteca scorpymb scorpymb Am cumparat un apartament cu un credit bancar cu ipoteca pe acel apartament, mi-a crescut dobanda si mi-a scazut salariul si in acest moment de-abia reusesc sa ... (vezi toată discuția)
Prescriere ContSters189032 ContSters189032 buna ziua ! detin un credit bancar ipotecar la BCR din anul 2007 impreuna cu fosta sotie. In luna iulie 2007 am contractat un credit ipotecar cu fosta sotie in ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt.credit negarantat alexia2004 alexia2004 Buna seara, ziceti mey si mie, cum e treaba cu executarea asta silita: daca am un credit garantat cu ipoteca, pe un imobil a carei valoare (actuala) este mai ... (vezi toată discuția)