avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Asociații nonprofit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Asociații nonprofit

Buna ziua
Va rog sa ma mutată cu un respins la următoarea întrebare:
La o asociatie nonprofit având ca scop donatii din sponsorizari către bolnavi de cancer, unul din asociații poate depune temporar in casierie sume fara a percepe dobanda, pentru diverse cheltuieli, ex: achiziții diverse bunuri in scop de a fi donate ? Ce inregistrari contabile se fac? 5311=??
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:44, 20 Ianuarie 2014
Folositi contul 462 Creditori diversi si nu se pune problema de dobanda.
Multumesc mult

La NC trebuie atasat vreun document in care sa se specifice ca nu se percepe dobânda?
O seara buna
In contractul de creditare asociatie de catre respectivul membru pentru nevoile curente de numerar specificati ca nu se datoreaza si dobanzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat! thesimonelu thesimonelu Am infiintat asociatia parintilor a unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...s-a depus capitalul in cont, insa alte incasari pe asociatie nu ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie nonprofit marym marym Buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti la cateva intrebari. Vindecat pentru a ajuta la vindecarea altuia.Acesta este scopul pentru care doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Contractul de creditare societate Buna ziua, Contractul de creditare societate, se inregistreaza in registrul de casa? Am nevoie de aceasta informatie din motivul urmator: - tin ... (vezi toată discuția)