avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie nonprofit

Buna ziua,

va rog frumos sa-mi raspundeti la cateva intrebari.
Vindecat pentru a ajuta la vindecarea altuia.Acesta este scopul pentru care doresc sa ma intalnesc cu bolnavii de cancer din orasul meu. Vreau sa-i invat tot ce ce stiu legat de alimentatie , odihna, miscare etc.
Vreau sa va intreb
1. cum as putea face acest lucru ca totul sa fie legal?
2.asociatie nonprofit sau club(de ex . clubul bolnavilor de cancer)?
3. cati membri trebuie sa aiba asociatia/clubul? se poate sa fiu doar eu
membra?
4.de unde trebuie sa incep? unde trebuie sa merg? primaria ar putea sa ma ajute in acest sens?
5. de ce acte am nevoie si cat ar costa infiintarea unei asociatii/club de acest fel?
6.exista alta posibilitate mai simpla, in afara de asociatie nonprofit/club?

Astept raspunsul dumneavoastra, va doresc multa sanatate si va multumesc din toata inima.






Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:50, 5 Septembrie 2014
Va puteti intalni mai multe persoane din localitatea dumneavoastra care aveti aceeasi problema si discutati pentru infiintarea unui ong potrivit og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile. Stabiliti scopul si obiectivele asociatiei, activitatile ce vi le propuneti, numele, sediul, patrimoniul initial care trebuie sa fie minim un salariu minim pe economie (in prezent 900 lei) dar e recomandat ca sa puneti mai multi bani cu care sa va acoperiti costurile cu functionarea asociatiei in primele luni dupa inregistrare.
Asociatia de acest fel trebuie sa aiba cat mai multe persoane (minim 3 pentru ca asa spune la lege). Aveti in vedere ca nu e asociatia unei singure persoane caci altfel va faceti un srl si e al dumneavoastra.
Primul pas este rezervarea denumirii ong-ului.În vederea rezervării denumirii, este necesară completarea unei cereri (model în Anexa la Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 954/2000) şi ataşarea dovezii în original a achitării tarifului, la orice unitate a Trezorerie. Cererea se depune la Registratura generală a Ministerului justiţiei ori se transmite prin poştă.
Pentru a va rezolva problema trebuie sa colaborati si cu un avocat din localitatea dumneavoastra.
Aceasta forma e cea mai legala si va va permite sa atrageti si fonduri atat din donatii si sponsorizari dar si fonduri publice.
Primaria va poate ajuta (dar e multa bataie de cap cu cei de acolo) doar prin punerea la dispozitie a unui sediu, asta daca nu hotarati ca sa declaratii sediul asociatiei la unul din membrii fondatori acasa.
Nu exista o forma juridica specifica de ”club” - de regula sunt tot asociatii. Pentru o asociatie e nevoie de minim 3 membri si de un patrimoniu initial de minim 900 lei. Am sintetizat informatiile necesare infiintarii unei asociatii aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong robert87 robert87 BUNA ZIUA ,AS VREA SA I-MI DESCHID O ASOCIATIE ONG CE ACTE MI-AR TREBUI,SI CU CINE AS PUTEA LUA LEGATURA CEL MAI RAPID? (vezi toată discuția)
Înființare asociație. rizeamihai578 rizeamihai578 Înființare asociație. Suntem 3 persoane care dorim să înființăm o asociație pentru un prieten care este bolnav, pentru a dobândi fonduri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Obtinere cis PirvulescuDaniel PirvulescuDaniel Buna ziua. Detin o asociatie de pescuit sportiv (Asociatia Generala de pescuit recreativ-sportiv .............) infiintata in baza O.G. 26/2000 cu privire la ... (vezi toată discuția)