avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

buna ziua..am o intrebare si sper sa ma lamuriti intr-o problema..exista vreo sansa de a castiga un proces pe care tatal meu ar dori sa-l intenteze surorii lui pentru daune morale in situatia in care tatal meu a avut grija si l-a ingrijit pe tatal lui pana a murit,sora lui nevenind nici macar sa-i aprinda o lumanare cand a murit, dar cu care s-a judecat 4 ani pentru partajul bunurilor ramase respectiv o casa care s-a dovedit a-i reveni mai mult ei..deoarece conform expertizei facute in 2011 partea pe care tatal meu a ales-o este cu 700 si cv de metri mai putin decat a surorii lui,in expertiza reiesind faptul k partea lui este mai de valoare(precizez casa este o ruina)..ca o concluzie la ce am spus mai sus..el a avut grija de batran dar sora lui care in unul din procese a fost considerata imorala de catre instanta de judecata intr-una din sentinte a avut aceleasi drepturi in situatia in care nu a interesat-o de soarta lui cat a fost in viata..consider ca nici tata nu a avut nici o obligatie in plus fata de ea sa aiba grija de batran si totul sa se imparta ``egal``...de aceea am dori sa deschidem un proces in care sa cerem daune morale si materiale pentru banii care i-am cheltuit pt ingrijirea lui(medicamente..etc.), si stresul care l-am avut cu batranul cat a trait ..tot noi ocupandu-ne si de inmormantare si toate obiceiurile de dupa inmormantare cu proprii bani..va multumesc anticipat si astept un raspuns..cu respect..
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
yuhy, utilizator
Cel mai recent răspuns: yuhy , utilizator 20:58, 20 Ianuarie 2014
Daunele morale se acorda in situatia in care o persoana printr-un delict civil a provocat suferinte de ordin psihic. In speta de fata litigiul este unul nascut din mostenire si ma indoiesc ca vreo instanta ar acorda daune morale. In plus se platesc taxe si timbru si eventual un aparator motiv pentru care nu prea cred ca are sanse actiunea dvs.
Taxa timbru pt. daune morale este de 100 lei indiferent de valoare.
Instanta nu este interesata de ,,stresul pe care l-ati avut,, cat ,,a trait batranul,, si nici de comportamentul surorii dvs. vis-a-vis de ,,cele crestinesti,, la decesul tatatlui dvs. Instanta ia in considerare drepturile fiecarui ascendent/descendent/colateral, etc. dupa vocatia succesorala a fiecaruia. Achiesez si eu la parerea ca nu ati avea castig de cauza prin solicitarea de daune morale, in acest caz. Dar e doar o umila parere.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
ContSters170895, utilizator
drepturile succesorale au fost impartie..in cote egale sau mai putin egale..nimic impotriva..dar consider ca nici eu nu am avut obligatia cum nici ea a ales sa nu aiba sa imi pierd timpul cu el prin spitale si sa il ingrijesc pentru ca era imoblizat la pat,sa-i cumpar medicamente sa il inmormantez si sa cheltui bani din buzunar din moment ce ea nu a facut nimic si a avut aceleasi drepturi..stiu ca se platesc taxe de timbru in cazul in care actionez..nu asta este problema..problema este sa nu le platesc degeaba cum am mai platit si altele si sa nu am castig de cauza
Stimat forumist,

Eu văd partajul ca orice altă acțiune, acum încheiată, pentru tatăl dvs. O altă acțiune de daune morale o consider fantezistă, ca șanse de câștig.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Succesiune: surori implicate inegal in ingrijirea mamei Lulica Lulica Cazul este urmatorul: doua surori bune de mama si tata. Tatal decedat de mult timp, apartamentul pe numele mamei. Una dintre surori pleaca de acasa si nu mai ... (vezi toată discuția)
Dupa 31 ani de convietuire in concubinaj, nu ramai cu nimic? lidia.iordan lidia.iordan Buna ziua. Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat, timp de 31 de ani. Acesta a decedat saptamana trecuta si noi amandoua ne am ocupat de tot, suportand ... (vezi toată discuția)
Mostenire miruna88 miruna88 Tatal meu a avut un frate si doua surori. Fratele lui a decedat acum ceva timp. De curând a murit si o soră. Eu m-am ocupat de inmormantarea ei, de toate ... (vezi toată discuția)