avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, procedura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, procedura

As dori si eu sa stiu cat ar costa daca as depuna singura actele de divort....deoarece sotul ma cam duce cu vorba desi a zis ca vom merge amiabil luna aceasta si acum sa razgandit.
Noi numai suntem impreuna din septembrie anu trecut.....dar am convenit sa mergem amiabil
Mentionez ca avem si un minor in varsta de 1an si 2 luni

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie
Cel mai recent răspuns: Mia25 , utilizator 22:49, 20 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Va sugerez sa depuneti singura actele de divort la instanta. Nu uitati de medierea prealabila.
Va costa doar taxa de timbru de 200 lei.
daca a avut gand de divort amiabil, ar fi bine sa apelati la mediere. Ar fi sanse de reusita si economisiti timp. In instanta ar dura ceva cu regularizarea cererii, in mediere in 2-3 intalniri sr putea concretiza un Acord de Mediere. Deasemeni in ceea ce priveste minorul se poate discuta un plan parental - o intelegere privind axercitarea drepturilor si obligatiilor parintesti - , si astfel ati solutiona toate problemele. Doar in conditiile in care atat dumneavoastra cat si sotul doriti o rezolvare pe cale amiabila, in deplina confidentialitate si economie de timp.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
ILIE DORIN, Mediator
mediatordorinilie a scris:

daca a avut gand de divort amiabil, ar fi bine sa apelati la mediere. Ar fi sanse de reusita si economisiti timp. In instanta ar dura ceva cu regularizarea cererii, in mediere in 2-3 intalniri sr putea concretiza un Acord de Mediere. Deasemeni in ceea ce priveste minorul se poate discuta un plan parental - o intelegere privind exercitarea drepturilor si obligatiilor parintesti - , si astfel ati solutiona toate problemele. Doar in conditiile in care atat dumneavoastra cat si sotul doriti o rezolvare pe cale amiabila, in deplina confidentialitate si economie de timp.


Cat ar costa la mediere??? ca sa stiu si eu asa
Cam un total sau conteaza in functie de ceva???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord Mia25 Mia25 Buna seara, Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mihai2petru mihai2petru eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se ... (vezi toată discuția)
Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)