avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar de drept dar nu de fapt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar de drept dar nu de fapt

Buna ziua!
Daca sunt proprietar de drept dar nu de fapt al unui imobil al bunicilor (uzufruct) e legal sa dau o declaratie pe propria raspundere ca nu detin sau nu am detinut proprietate. Aceasta declaratie imi este necesara pentru obtinerea unui teren in concesiune pentru tineri casatoriti.
Mentionez ca acum 4 ani (nu eram proprietar de nici un fel)cand am depus dosarul pentru acest teren am depus o declaratie doar de mana(doar acest tip mi s-a solicitat) ca nu detin proprietati si dupa analiza dosarelor la acea data am primit o adeverinta din partea primariei cum ca am dreptul si voi primi un lot de teren.Problema este ca punerea in posesie a fost amanata pana acum in 2014, timp in care am incheiat acest contract cu bunicii, si mai nou acum pentru punere in posesie mi se solicita aceasta declaratie notariala.Ce solutii imi oferiti pentru acesta problema?Se poate anula contractul de vanzare dintre mine si bunici(amiabil) ?Alte solutii? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
geoorge83, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema cu teren luat de primarie DragomirRoxana DragomirRoxana Buna ziua, am o problema cu un teren arabil, ce apartine bunicilor mei la tara. In urma cu putin timp au inceput, ca-n fiecare an, pregatirea terenului pt ... (vezi toată discuția)
Bunã ziua, vã expun urmãtoarea situaþie de fapãt: elenaccc elenaccc În luna iunie 1996, mama mea, a făcut cerere la Primărie pentru atribuirea unei suprafete de teren pe numele meu. Primăria, a emis proces-verbal de ... (vezi toată discuția)
Proprietate incerta dar costisitoare.. ralucamihai ralucamihai Am cumparat un teren fara acte notariale doar cu o chitanta de mana, deoarece proprietarii nu detineau titlurile de proprietate(probleme intre doua primarii ) ... (vezi toată discuția)