avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Raspundere disciplinara, patrimoniala...?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Raspundere disciplinara, patrimoniala...?

Dupa 5 ani de proces al unei institutii publice cu Curtea de Conturi pe decizia acesteia din urma de recuperare suma de bani de la x firma care nu mai exista, instiutia pierde cu " brio ", prin urmare trebuie recuperati banii de la vinovati. Directorul institutiei se poate apara chemand in judecata contabilul institutiei ....pt plata nelegala efectuata care a adus la aceasta situatie.Intrebarea etse pentru plata nelegala efectuala prin acel contract care a dus la pierderea procesului , poate fi tras la raspundere ,chemat in judecata si juristul? Din cate stiu juristul nu raspunde pentru aspecte economice......dar plata nelegala sta la baza nerespectarii legislatiei in materie,deci......?e ciudat.
In aceasta situatie juristul poate rasunde disciplinar, patrimonial...avand in vedere ca au trecut 5 ani de la abatere.....dar litigiul s a incheiat abia de curand?
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 21:36, 20 Ianuarie 2014
si daca se gaseste vinovat de catre instanta, suma care trebuie recuperata se va recupera si de la el? se imparte la 3?:)din cate stiu ordnatorul de credite principal e directorul, contabilul are viza CFP.....
Termenul de sesizare a instantei este de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data producerii pagubei.
In situatia in care se gaseste vinovat si juristul mai pote fi chemat in judecata avand in vedere ca au trecut peste 5 ani de la producerea pagubei, chiar daca doar de curand instanta a stabilit ca intra adevar suma a fost acordata nelegal.In tot atat timp institutia trebuia sa chema in judecata posibilii vinovati, sa supende cauza pana la solutionarea definitiva a dosarului "mama""....nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am greșit calculul unui concediu medical dar am semnătura de control financiar preventiv și a directorului economic. pot fi tras doar eu la răspundere? Johnnyypt72 Johnnyypt72 Buna ziua. Va rog sa imi spuneți si mie daca am gresit un medical si am semnătură controlului financiar preventiv si al directorului economic pot fi tras la ... (vezi toată discuția)
Cercetare - plata oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema: - la controlul de audit /10.06.2016, a fost depistata 2 Facturi ... (vezi toată discuția)
Cine va calcula cui si cat i se va imputa ? oanaportar oanaportar Sora mea lucreaza la un spital ce este subordonat Consiliului Judetean. La controlul Curtii de conturi s-a constatat ca a fost creat un prejudiciu ce ... (vezi toată discuția)