avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna seara.Mama mea a primit o mostenire prin testament in anul 1962 iar aceasta mostenire a fost confiscata pe vremea comunismului,la legile care au fost pana acuma nu am formulat nici o cerere am avea ceva sanse acuma sa intram in posesia testamentului si sa primm terenurile si casele inapoi?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 20:13, 21 Ianuarie 2014
consider ca este tardiv...au existat mai multe legi (Legea nr. 10/2001, Legea nr. 18/1991 etc), dar termenele impuse de legile respective au fost demult depasite, nerespectate de dvs....
Parintii nu au avut bani de procese au deschis doar doua procese pe legea 10 pentru doua case dar a cistigat statul, in 2001-2003 au fost procesele iar notificarea de la executor a venit în 2009,nu am cistigat nimic,am putea deschide acum proces?iar pentru terenuri au fost cereri dar acum nu mai exista ptr va un teten de 30ha l-a luat primarul.Unde am putea gasi aceste cereri? Va multumesc
In mod normal trebuia ca cel care a formulat cererile sa le fi intocmit in 2 exemplare, unul sa-l fi depus, altul sa-l fi pastrat cu nr si data inregistrarii! Daca nu le regasiti, incercati sa cautati cererile la unitatile unde acestea au fost depuse!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 50 de ani? ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.Mama mea a primit un testament acum 50ani iar bunurile si terenurile de pe acest testament au fost confiscate.Am putea deschide succesiune si sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare? ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.Mama mea si matusa mea au primit o mostenire f mare de la o matusa de-a lor,doua case si cam 100ha de teren prin testament,dar toate acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare mostenire ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.Mama mea si matusa mea au primit o mostenire f mare de la o matusa de-a lor,doua case si cam 100ha de teren prin testament,dar toate acestea au fost ... (vezi toată discuția)