avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa 50 de ani?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa 50 de ani?

Buna seara.Mama mea a primit un testament acum 50ani iar bunurile si terenurile de pe acest testament au fost confiscate.Am putea deschide succesiune si sa intram in posesia bunurulor din testament?Nefiind facuta succesiunea nu am facut nici cereri la legile 10,18,247 nustiind ce bunuri sint.Dacacdeschidem acum succesiune am putea primi bunurile inapoi?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters295489 , utilizator 23:20, 11 Februarie 2014
Din pacate au expirat termenele cand puteati formula notificari in baza legii 10 sau cereri reconstituire in baza legii 18.Aveati posibilitatea sa formulati notificarile in termen iar dovada calitatii de mostenitior o puteati face si cu un certificat de calitate succesorala sau dezbateati succesiunea si la masa succesorala includeati 2 scaune,Nu ati beneficiat de o consultanta juridica pt a gasi o solutie dar acum este tardiv.
Presun ca deschidem succesiunea ar trebui sa intru in posesia a cea ce scrie in acte ,va intreb nu statul ar trebui sami daie ce este al meu chiar daca nu am cereri?Daca deschid succesiunea iar statul a luat tot atunci ce am avea de cistigat?Am facut si doua notificari dar fara a face succesiunea la o notificare din 8000 mp mia fost aprobat ptr despagubire 1300mp dar nici pina in ziua de azi nu am primit nimic,iar cealalta notificare am deschis proces dar nu am cistigat(o casa 9 camere )si 4000 mp teren,numai cine a avut pile au primit casle si terenurile inapoi,oamenii simpli nu au avut nici o sansa.Am putea face succesiunea daca avem notificarile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.Mama mea a primit o mostenire prin testament in anul 1962 iar aceasta mostenire a fost confiscata pe vremea comunismului,la legile care au fost pana ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii Aaron Aaron Ce se intelege prin acceptare tacita? Daca intre toti mostenitorii este intelegere necontestata ca toti au dreptul la succesiune, dar numai unul a facut ... (vezi toată discuția)
Testament atacat, incheiat cu hot. jud. def., paratu vrea sa deschita iar proces extradragon extradragon bunicul meu a divortat, in urma mariajului a rezultat un copil; dupa aceea s-a recasatorit cu bunica-mea, care avea 2 copii dintr-o casatorie anterioara. dupa ... (vezi toată discuția)