avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare de executare silita de catre o firma cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare de executare silita de catre o firma cu care nu am contract

Ma confrunt cu urmatoarea problema : aveam abonament la TV cablu la o firma mica de cartier care functiona foarte bine.
In primavara anului 2013 am constata brusc o inrautatire a calitatii serviciilor in sensul ca s-a schimbat grila de programe, canalele se vedeau prost si unele fara sunet...etc. Am sunat la numarul de service al firmei si mi s-a spus ca nu se mai ocupa ei de retea intrucit firma a fost cumparata cu totul de catre "marea" AKTA si ca vom fi contactati de noul proprietar pentru a incheia contracte noi cu noua firma. Am sunat atunci la noua firma si am reclamat calitatea serviciilor. Dupa circa o sapatamina, timp in care nu s-a schimbat nimic si nu a intervenit nimeni ca sa remedieze ceva, m-am deplasat la casieria firmei unde am comunicat la doua persoane care erau din partea noului proprietar ca sunt nemultumit de "calitatea AKTA" si ca nu doresc sa inchei contract cu o firma care isi trateaza clientii cu nepasare.
Ulterior, cablul mi-a fost deconectat. Asta se intimpla prin luna iunie, cred.
In urma cu citeva zile , gasesc in cutia postala o hirtie de la firma AKTA, cu titlul Notificare de plata, prin care mi se aduce la cunostinta ca figurez cu un debit de 143lei la data de 13 Nov2013 si ca , daca nu achit in 15 zile, voi fi actionat in judecata si mi se vor cere "penalitati de intirziere si cheltuieli de judecata care pot depasi 1000lei"
Acum, va intreb : in ce baza pot sa-mi ceara ceva , avind in vedere ca eu nu am incheiat contract cu ei, avind contract cu vechea firma de cablu ?
Ce valoare aro o notificare lasata in cutia postala , far semnatura de primire sau confirmare postala de primire ?
Eu, sincer ma gindesc sa nu-i bag in seama pentru ca n-am semnat vreodata vreo hirtie cu AKTA .
Ce ma sfatuiti ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:49, 20 Ianuarie 2014
In conditiile in care firma mentionata a preluat activitatea si contractele firmei initiale,pe cale de consecinta si dv figurati in evidenta firmei care a comunicat notificarea
Ne este de preferat sa adoptati pozitia mentionata,deoarece,firma poate face dovada inclusiv in instanta de judecata a instiintarii dv prin notificare-chiar daca dv invocati aspectele de netemeinicie privitor la modalitatea de comunicare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie legala desfiintare cablu tv igrishan igrishan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional. Acesta a fost instalat de o companie de cablu ... (vezi toată discuția)
Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de cablutv fara acordul proprietarului? madoiclimber madoiclimber Buna ziua. Am o intrebare legata de dreptul unui chirias de a-si face un contract de utilitati/servicii in nume propriu, la adresa inchiriata, fara un acord al ... (vezi toată discuția)
Problema firma internet ionut1m ionut1m Buna seara, In primul rand nu stiu daca scriu unde trebuie, deci imi cer scuze anticipat. Am si eu o mica problema, am avut pana acum contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)