avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare clauze cu sarcini din contractul de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare clauze cu sarcini din contractul de donatie

Buna seara,
Am o speta: anul trecut s-a incheiat un contract de donatie cu niste clauze (de nevanzare si abitatie viagera) intre parinti si unicul copil -- parintii au donat.
Acum se doreste anularea acelor clauze pentru ca donatia sa fie "cu toate drepturile ce decurg". Cum se realizeaza, cat dureaza si cam cat costa?
PS: partile sunt din acelasi oras si se pot intalni la notar oricand

Multumesc anticipat pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: claudia_d , utilizator 13:23, 21 Ianuarie 2014
Se ridica interdictia de instrainare pe imobil si se renunta la abitatia viagera printr o declaratie a donatorilor data la notar si care va fi inscrisa in Cartea Funciara.
An inteles, multumesc! Stiti si cam cat ar costa treaba asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Critter Critter Am 29 de ani, si sunt proprietara unui apartament din Bucuresti pe care as dori sa il vand, dar unele clauze din contract sunt contradictorii si nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Vanzare nuda proprietate florest florest Cazul meu: Sunt proprietarul unui apartament in care detin nuda propritate iar parintii mei au dreptul asupra unei camere la abitatie (habitatie) ... (vezi toată discuția)