avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se intampla daca nu platesc amenda de circulatie la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se intampla daca nu platesc amenda de circulatie la timp?

Mi-a fost ridicat permisul pentru neacordare de prioritate in trafic. Am primit amenda 170 lei/48 h si suspendarea permisului pe 30 de zile. Ce se intampla daca nu reusesc sa platesc amenda? Mai pot sa-mi ridic permisul de conducere? Trebuie sa fac dovada ca am primit amenda?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:44, 17 Ianuarie 2015
Nu trebuie sa prezentati dovada platii amenzii cand veti ridica permisul.
Multumesc pentru raspuns dar pot ridica permisul daca nu am platit amenda?
Daca nu achitati in termen amenda,responsabilitatea recuperarii acesteia va fi declinata in favoarea autoritatii fiscale,care va inregistra suma la debite in urmarire
Daca nu sunteti obligat sa prezentati dovada achitarii amenzii bineinteles ca veti primi permisul de conducere.
Si ce se intampla daca nu pot plati amenda? Ce se intampla cu un debit in urmarire?

Am mai avut in anii trecuti o amenda de circulatie si nu am putut s-o platesc fiind somer. Atunci nu s-a intamplat nimic. Nu mi-a aparut in cazierul fiscal. Este vreo diferenta in 2014?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Legislație rutieră - termen dovadă la suspendarea permisului Teodorescu Vlad Andrei Teodorescu Vlad Andrei Buna ziua! Am primit o instintare sa ma prezenta la politie pentru ca am acumulat 15 puncte de penaliazare si urmareaza sa-mi suspende permisul auto. Azi am ... (vezi toată discuția)
Contestare pv politie suspendare permis auto brezan brezan Mi-a fost suspendat permisul auto pe 30 de zile si am primit o amenda de 4 puncte, respectiv 340 de lei( 170 de lei in 48 de ore) pentru \\" neacordare de ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa alexalx2010 alexalx2010 Buna seara am primit la inceputul anului o amenda administrativa de 1600 ron . adica asa cred ca este ca nustiu sigur ce fel de amenda e pentru ca nu sunt in ... (vezi toată discuția)