Mi-a fost suspendat permisul auto pe 30 de zile si am primit o amenda de 4 puncte, respectiv 340 de lei( 170 de lei in 48 de ore) pentru " neacordare de prioritate la trecerea de pietoni".
Doresc sa depun contestatie ( sunt convins ca am dreptate) dar nu stiu daca sa achit cei 170 de lei inaintea depunerii dosarului de contestatie sau sa astept hotararea judecatoreasca.
In cazul in care achit cei 170 de lei si hotararea este in favoarea mea mi se restituie suma?
In cazul in care nu platesc cei 170 de lei si in acest timp depun dosarul iar hotararea imi va fi defavorabila voi plati 170 sau 340 de lei?
Va multumesc
Pentru a putea beneficia de facilitatea achitarii la jumatate a amenzii,achitati amenda,faceti dovada in actiune ca ati achitat-o si solicitati instantei ca in cazul in care plangerea este admisa sa se dispuna prin hotarare si restituire c/v amenda
Facilitatea achitarii la jumatate a amenzii este in termen de 48 ore de la comunicarea PV,respectiv la primirea hotararii ,termenul va fi evident decazut
este greu si cu recuperarea amenzii in caz ca platiti apoi castigati procesul.
totdeauna cand ai de luat bani de la o institutie a statului, se ivesc fel de fel de probleme si piedici.