Buna dimineata tuturor.Ma tot framanta un gand de ceva timp si am tot cautat un raspuns dar in zadar.Cel mai simplu si eficient ar fi sa merg la un notar sau la un avocat sa platesc si sa imi raspunda la toate intrebarile dar cum nu imi permit acest lux apelez inca o data la cei cu inima mare.Problema ar fi urmatoarea.In familia mea suntem 5 persoane : Eu ,parintii si 2 surori.In curand parintii v-or vinde casa de la oras si ne v-om muta la tara ca sa ne gospodarim.Eu ma inteleg foarte bine cu parintii si cu sora cea mai mica fiinda discutam deschis si ne ajutam reciproc dar sora mai mare este plecata si nu ne ajuta mai deloc iar daca o face stie sa scoata ochii la tot pasul.Acuma daca eu cu sora mica muncim si ajungem cu o gospodarie frumoasa sora cea mare are drepturi depline dupa moartea parintilor si mie nu imi convine.Ma gandeam daca este posibila o impartire a terenului si a casei de la bun inceput cand se cumpara ca sa stie fiecare dintre noi fratii care e partea lui sau ce sfat imi puteti da ca sa impartim cat sunt parintii in viata dar fiecare sa stie ce este a lui.
O alta dilema ar fi : parintii se gandesc sa treaca casa si terenul pe numele meu ca sa nu mai platim impozit anual fiindca eu am un handicap permanent si atunci ce fel de contrat ar trebui sa facem ca sa stea si ei linistiti ca nui arunc din casa nici pe ei si nici pe surori.
Sfatuiti-ma si oferiti-mi orice idee si orice posibiltate de face un contract cat mai bun de la bun inceput.
In primul rand, un contract bun inseamna stat de vorba, vazut acte, inseamna mai mult ca si cost si ca timp decat o consultatie juridica de care nu aveti bani.
In al doilea, apartamentul e al parintilor, asa incat banii obtinuti din vanzare vor fi ai lor; indiferent ce act veti face ulterior, pe casa noua, mostenitorii tot vor putea invoca donatia deghizata. Daca vor, pot desfiinta macar partial actul.
Ca sa fie corect, puteti incheia acte cu parintii dv. de cate ori faceti imbunatatiri la acea casa, imbunatatiri pe care sa le cuantificati in bani. Sigur, si aici sunt multe aspecte, prescriptia etc. Insa ar reflecta mai corect situatia reala.
Partaj judiciar
peker9
avem un apartament si un teren arabil extravilan. avem cotele stabilite prin mostenire dupa tata. doi dintre frati stau cu mama dar numai cu unul a facut un ... (vezi toată discuția)