avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligativitatea de a preschimba destinatia spatiului ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligativitatea de a preschimba destinatia spatiului in cf

Buna ziua,
acum 7 ani am cumparat un spatiu comercial care in cf e ap. La notar s-a precizat in contractul de vanzare-cumparare ca este amenajat ca spatiu comercial. Acum chiriasul nu primeste aviz de functionare pana cand eu, proprietarul nu fac demersurile pentru ca spatiul sa fie intabulat la cf ca spatiu comercial. Demersurile sunt aceleasi ca si cand acest spatiu ar fi de locuit, deci de la 0. Avize, proiecte, bani multi si umblat. Mentionez ca acest spatiu a fost cumparat de fostul proprietar pe vremea lui Ceausescu si era atunci croitorie,deci tot comert. Acte de pe aceea vreme nu mai are fostul proprietar.
Intrebarea mea este ca chiar trebuie sa o i-au de la 0, sau mai am si alte posibilitati. La Primaria oradea nimeni nu a stiut nici macar sa-mi arate legea care ma obliga sa fac acest lucru, dar chiriasul a avut deja control si a primit avertisment, altfel va fi amendat.
va multumesc, cu stima, Monika
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:41, 24 Ianuarie 2014
monika1972 a scris:
... dar chiriasul a avut deja control si a primit avertisment, altfel va fi amendat.

Este interesant de stiut ce scrie in procesul verbal de control? Pe ce s-a dat avertismentul si pentru incalcarea carei norme va fi amendat?
Buna,
procesul verbal s-a intocmit pt. faptul ca firma chiriasa nu detinea aviz de functionare( care nu l-a primit de la primarie, spatiul nefiind in CF comercial), in baza art.44 cap.V din HCL 952/2013.
va multumesc,Monika
De unde sunteti? Oradea?
Nu am gasit textul HCL- lului (mai bine zis l-am gasit, dar nici urma de art.44 ..si mai ales clasificarea normelor pe Capitole).

Sau daca sunteti din Oradea:
La cererea de eliberare a avizului de functionare se vor anexa:
a. certificatul de Inregistrare la Oficiul Registrului Comertului
b. dovada titlului asupra imobilului
c. Certificatul Constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului pentru declararea
punctului de lucru
d. dovada achitarii taxei pentru eliberarea avizului de functionare
e. dosar plic
... deci nici urma de ... CF

Trebuie gasit HCLul si vazut exact ce scrie la art.44, respectiv, sunt si eu curios.

...ati citit dvs. negru pe alb : art.44 cap.V din HCL 952/2013??
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
Buna seara, e vorba despre Oradea, eu am gasit articolul pe google, doresc sa mai specific anexa 12. Eu tot nu inteleg.
Dovada titlului asupra imobilului nu implica CF?
Cu stima, Monika
Dovada titlului asupra imobilului este copie dupa: contract de inchiriere, contract de comodat, contract de vanzare/cumparare, act de proprietate (act de donatie, certificat de mostenitor, etc).
In normele legale (chiar si cele de la Oradea, de mai sus) nu scrie ca trebuie adusa fisa imobilului de la CF. Este un abuz al autoritatilor.

Poate ca am o casa din '93 si o detin fara sa ii fi facut cadastru (si nici nu ii fac, ca nu vreau sa o vand) si am un sediu de firma in ea. Daca nu am facut cadastrul, ca atunci nu se cerea (si azi nu exista nicio lege care sa ma oblige), de unde sa aduc fisa imobilului?
Dpmdv este un abuz.

Deci in acel HCL, nu se specifica ce au cerut inspectorii.
In plus, care este acel art.44 din Cap.V.?? Textul lui?
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Aviz funcționare spatiu comercial CristinaBrezoianu CristinaBrezoianu Buna ziua doresc sa amplasez în stațiunea Mamaia un spatiu comercial (un stand fix de 2/2mp care conform codului caen nu se încadrează în comerț ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Lucrez la o firma care are ca obiect de activitate \"comertul cu ridicata de componente si echipamente electronice si de telecomunicatii\". Va rog ... (vezi toată discuția)
Avocat, notar, expert contabil - autorizatie de functionare primarie Crinel Crinel OG 99/2000 nu include profesiile liberale intre activitatile pentru care este necasar obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie. Totusi la Bacau ... (vezi toată discuția)