Buna ziua,
Daca un medical raportat pe luna iunie si iulie anul 2012 de catre angajator pentru un salariat care a depasit 90 de zile calendaristice(FIIND PLATITE IN LUNILE RESPECTIVE) iar in situatia cand am solicitat la CASMB banii pe concediile medicale suportate din fondul de asigurari am fost instiintati ca nu putem sa ne luam banii din cauza acestor concedii medicale care au fost eronate din lipsa avizului medicului expert pentru ca depaseste 90 de zile.
Am mers la medicul expert dar viza nu o pune din urma fiind vorba de anul 2012.
In aceasta situatie eu angajator cum pot remedia aceasta situatie avand in vedere ca anul 2012 este incheiat iar salariata respectiva nu mai este angajata mea.
Dupa parerea mea, va trebui sa inregistrati aceasta pierdere in contabilitatea firmei. Greu de crezut ca veti putea obtine retroactiv o viza de la comisia de expertiza medicala de pe langa casa de pensii, pe respectivele certificate medicale. Respectivul aviz se poate da numai in urma unei examinari medicale de specialitate, de catre respectiva comisie, a beneficiarului certificatului medical, la data cand se acorda CM peste 90 de zile, nu dupa 2 ani de la acordarea acestuia.