Buna ziua,
In data de 13.01.13 mi s-a adus la cunostinta verbal, mie si altor colegi de la alte departamente ca se vor desfiinta posturile si vom fi concediati.
Nu am semnat nici un document si in data de 14.01.13 mi-am luat concediu medical. In data de 15.01.13 am dus la locul de munca concediul medical si directoarea m-a pus sa semnez documentul ca am luat la cunostinta ca voi fi concediata, am vazut ca documentul era datat cu data de 09.01.13, dar nu l-am semnat. In data de 16.01.13 am primit instiintare de la posta ca firma mi-a trimis un document.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari: daca ridic documentul de la posta cu ce data incepe preavizul meu, cu data de 09.01.13 care era datat sau cu alta data si daca in acest interval imi iau concediu medical, perioada de preaviz se suspenda?
Nu exista prevederi legale referitoare la data de la care incepe sa curga preavizul, cand acesta e acordat separat. Totusi se poate considera ca preavizul curge de la data la care angajatul a luat la cunostinta de existenta lui.
In situatia conced med, preavizul se suspenda pe toata durata conced med.
Buna ziua, sunt concediata si am 3 copii minori cu varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani, ceea ce inseamna mai multe cheltuieli lunare. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care protejeaza mamele cu mai multi copii si daca am prioritate inaintea altor angajati. Va multumesc!
Nu exista o astfel de lege.
Insa la ivel de angajator , in reg.intern sau in ccm aplicabil, pot fi prevazute criterii avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere;
Buna ziua, in regulamentul intern al firmei nu este specificat acest lucru. In cazul acesta se aplica CCM la nivel national pe anii 2011-2014? Daca 2 colege sunt venite din CCIC si fie primesc stimuletul de insertie, fie nu s-au implinit cele 6 luni de la reluarea activitatii, care are prioritate la concediere?
Va multumesc!