avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nu am fost luat in seama de executor
Discuție deschisă în Executare silită

Nu am fost luat in seama de executor

Buna ziua....am o mare problema.Aveam de recuperate de la cineva niste bani,am castigat in instanta si s-a ajuns la executarea silita a unui apartament.Persoana care avea sa-mi dea bani mai avea datorii la o banca...au ajuns si ei la executarea apartamentului.Eu am solicitat in instant comasarea executarilor- aveam si executor diferiti.S-a aprobat ,si instanta a decis ca executarea sa o continue executorul bancii.Am trimis instiintarea su hotararea instantei...dar in publicatia de vanzare eram trecut creditor chirografar (instanta a hotarat ca sunt creditor urmaritor).
Am trimis alta instiintare la executor,in care ii atrageam atentia ca m-a trecut chirografar....dar nu m-a luat in seama (nu stiu daca este important,dar am trimis prin curier rapid si am confirmarea de primire).
Saptamana trecuta,apartamentul s-a vandut cu o suma extrem de mica,care acopera doar datoria bancii (15 mii euro- ap cu 2 camere).
Eu a ramas fara bani....ce pot face?Pot sa fac plangere penala pentru ca executorul nu m-a trecut creditor urmaritor??Ce s-ar intampla in cazul acesta? Mai am vreo sansa sa imi recuperez banii??Nu sunt foarte multi...dar erau bani munciti....
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ghitac , utilizator 16:00, 22 Ianuarie 2014
Fiecare isi face calculele in functie de valoarea creantelor, a bunurilor supuse executarii si a cheltuielilor de executare si ia o decizie atunci cand este interesat!
Daca banca are de exemplu o creanta garantata de 100000 E iar valoarea imobilului este de 50000 E, nu are sens sa incerci astfelde solutii. Dar cand banca are de luat 15000 E iar imobilul valoreaza dublu/triplu ... este cu totul si cu totul o alta poveste si poti incerca solutia de mai sus sau o alta.

Dar cand incepi sa te interesezi dupa ce faptul a fost consumat pot sa spun ca iti meriti soarta.
Eu am retinut ca utilizatorul este nemultumit in principal de faptul ca a fost numit creditor chirigrafar si nu creditor urmaritor. Un avocat l-a sfatuit sa faca plangere penala pentru ca a fost nedreptatit .

Un amanunt pe care avocatii il ignora, spre nenorocul lor, este faptul ca juristii din banci stiu chiar toate smecheriile posibile pe care le-ar putea incerca debitorii ca sa-si salveze bunurile de la executare.
Sunt pregatiti pentru orice si doar foarte rar se mai intampla sa fie surprinsi cu vreo miscare.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Apartamentul era in Bucuresti,pe langa parcul Titan.....eu nu aveam bani ca sa pot participa la licitatie...
Avocatul mi-a spus ca daca sunt trecut creditor urmaritor...daca eram....aveam sanse...
A gresit executorul ca nu m-a trecut asa? Nu mai stiu ce sa zic...Eu nu aveam mult de recuperat....8 mii euro.Banca 15 mii...
Acum mai pot sa fac ceva pentru recuperarea banilor??Daca nu mai au alte bunuri pe numele lor...imi iau adio de la bani??
Multumim pentru lamuriri. Erau necesare. In zona aia pretul este cel putin dublu. Ar fi mers solutia colegului , data mai sus.

Ati putea incerca o contestatie impotriva pv-ului de adjudecare, pentru pret derizoriu, dar sunt sanse destul de mici sa reusiti ceva. asta daca mai sunteti in temrenul de 15 zile de la comunicarea pv-ului de licitatie.
Jocandi Causa a scris:

Eu am retinut ca utilizatorul este nemultumit in principal de faptul ca a fost numit creditor chirigrafar si nu creditor urmaritor. Un avocat l-a sfatuit sa faca plangere penala pentru ca a fost nedreptatit .

Un amanunt pe care avocatii il ignora, spre nenorocul lor, este faptul ca juristii din banci stiu chiar toate smecheriile posibile pe care le-ar putea incerca debitorii ca sa-si salveze bunurile de la executare.
Sunt pregatiti pentru orice si doar foarte rar se mai intampla sa fie surprinsi cu vreo miscare.

Afirmatia este inexacta deoarece nu se pot cunoaste toate smecheriile posibile.
Afirmatia ar fi exacta daca ar fi fost vorba de cautarea tuturor variantelor posibile ceea ce ar fi cu totul altceva sub aspectul logicii.
Adica nu poti cunoaste tot decat daca este imposibil sa existe mai mult decat atat.

Avocatii sunt cei care inventeaza ceva iar apoi juristii bancilor invata...din ceea ce au gresit ei sau ceea ce s-a gresit la dosar de executor.
Dar...niciodata nu se poate afirma cu juristii stiu toate smecheriile.
Nici judecatorii nu le stiu...la drept vorbind...

Revenind si la raspunsul pentru user, se poate afirma ca nu ati avea sanse in caz de contestatie.
Aceasta este concluzia care se poate trage din cazul concret expus.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante restantier cu apartament ipotecat de bancă adelamarcu adelamarcu In asociatia de proprietari pe care o administrez, există un restantier care are apartametul ipotecat la 2 banci si mai are doua inscrisuri (alte ... (vezi toată discuția)