avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de munca

este legal ca un salariat sa lucreze 12 ore pe zi de luni pana duminica, urmand ca in a doua saptamana sa aiba liber ?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:30, 21 Ianuarie 2014
Un astfel de prgram este valabil numai daca este mentionat in c.i.m. - este vorba despre timp inegal de munca.

Art.116 C.mun.:
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.
Totusi in aceasta situatie va trebui respectat art 115 alin 2 CM, si anume durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru paznici EugeniaTudosie EugeniaTudosie paznicii pot lucra 24 ore cu 72, daca da in ce baza legala? codul muncii prevede clar, Potrivit prevederilor art. 115 alin. (2) din Legea nr. 52/2003 privind ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal birta birta cum trebuie specificat programul de lucru inegal in cim daca salariatul lucreaza 12-36 ore. multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in ture mariandinu1985 mariandinu1985 buna ziua am si eu o intrebare lucrez in ture 24/48 iar in luna decembrie am efectuat 240 de ore , in ianuarie am o singura tura libera urmand ca din nou sa ... (vezi toată discuția)