avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru paznici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru paznici

paznicii pot lucra 24 ore cu 72, daca da in ce baza legala?
codul muncii prevede clar, Potrivit prevederilor art. 115 alin. (2) din Legea nr. 52/2003 privind Codul muncii, “durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.”Nu este prevazuta nicaieri posibilitatea reglementarii unei durate zilnice de munca de 24 ore, urmata de timp liber corespunzator acestei durate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 20 Februarie 2020
Art.113 C.mun.
...
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.

Art.116 C.mun.
..
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi ciurli_si_burli ciurli_si_burli Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi și unde as putea gasi această reglementare (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, in weekend SiminaDiana SiminaDiana Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In conditiile in care sunt obligata sa lucrez sambata si duminica (fara zile libere in timpul saptamanii), ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal birta birta cum trebuie specificat programul de lucru inegal in cim daca salariatul lucreaza 12-36 ore. multumesc anticipat (vezi toată discuția)