avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi

Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi și unde as putea gasi această reglementare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 19 Noiembrie 2017
in baza unui anume contract de munca max. 12 ore, si daca a lucrat 12 ore tre sa primeasca liber urmatoarele 24 de ore. prevede expres codul muncii. dar daca are cumul de functii deci mai multe contracte de munca nu e un maxim total, poate lucra cat e in stare fizic sa duca... asta daca e salariat. ca pfa sau administratorvcu contract de mandat nu exista limita legala pt numar de ore lucrate pe zi
Codul Muncii
Art. 112.
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

Art. 113
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.

Art. 114
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
....

Art. 115
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de lucru cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Angajatorul poate stabili norma de lucru de 12 ore/ zi cu 24 ore libere apoi. In aceste conditii diferenta de 4 ore/ zi se mai considera ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, in weekend SiminaDiana SiminaDiana Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In conditiile in care sunt obligata sa lucrez sambata si duminica (fara zile libere in timpul saptamanii), ... (vezi toată discuția)
Spor la salariu pentru program inegal de lucru? leonora leonora Buna seara.Ma puteti ajuta cu un articol din Codul Muncii in care se specifica acordarea unui spor la salariu pentru programul inegal de lucru,(in caz ca ... (vezi toată discuția)