avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul de lucru in ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul de lucru in ture

buna ziua am si eu o intrebare lucrez in ture 24/48 iar in luna decembrie am efectuat 240 de ore , in ianuarie am o singura tura libera urmand ca din nou sa efectuez 240 de ore deoarece prind 10 ture plus liberul ce ar fi de facut cu restul de ore ,inca ceva in 12 luni cate ture trebuie sa am maxim lucrez in MAI
Cel mai recent răspuns: ContSters342250 , utilizator 19:05, 4 Ianuarie 2017
Nimeni nu va poate spune exact cate ture trebuie sa aveti in 12 luni .
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sper ca va va fi de ajutor urmatorul extras din Codul Muncii:

Art. 115
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.
Art. 116
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.
Art. 117
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal birta birta cum trebuie specificat programul de lucru inegal in cim daca salariatul lucreaza 12-36 ore. multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Dupa o tura de noapte de 12 ore cite zile libere ai dreptul? chris1979 chris1979 lucrez intr-un domeniu care cere continuitatea turei de serviciu . Am lucrat pina acum citeva luni in sistemul 12/24-12/48 asta insemnand o tura de la 8 la 20 ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal AncaUrda AncaUrda n cazul unei unitati de alimentatie publica - restaurant, care are un orar de functionare: L - J = 12 - 24; V - D = 10 - 24, poate fi organizat un program de ... (vezi toată discuția)