avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de munca inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de munca inegal

n cazul unei unitati de alimentatie publica - restaurant, care are un orar de functionare: L - J = 12 - 24; V - D = 10 - 24,
poate fi organizat un program de lucru in ture inegale pt.salariati:
ziua 1 = 10 h, ziua 2 = 12 H, ziua 3 liber, ziua 4 liber?
Va rog sa imi dati alte sugestii de ture inegale. Programul 12H cu 24H liber nu se potriveste.
Alte restaurante cum au programul de lucru?
Multumim.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 8 Mai 2012
Art. 116 C.mun.
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

Asadar, in c.i.m. se va specifica : timp de munca 8 ore/zi , inegal ... repartizare timpului de munca fiind .... per total un salariat nu poate depasi 48 de ore/sapt inclusiv cu orele suplimentare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in ture mariandinu1985 mariandinu1985 buna ziua am si eu o intrebare lucrez in ture 24/48 iar in luna decembrie am efectuat 240 de ore , in ianuarie am o singura tura libera urmand ca din nou sa ... (vezi toată discuția)
Program de lucru in ture de 24h radlili radlili Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca, legal, se pot efectua ture de serviciu de 24h/48h, in conditiile in care postul de lucru este izolat (in varful unui ... (vezi toată discuția)
Pontaj 12/24 zile sambata duminica compensare zile libere+spor 1% carmevera carmevera Va rog daca se poate sa ma ajutati,am urmatoarea problema lucrez la un restaurant unde o parte din angajati lucreaza 12/24 .o zi lucreaza o zi sunt ... (vezi toată discuția)