avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scutirea de la impozitare a profitului reinvestit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scutirea de la impozitare a profitului reinvestit

Nu inteleg ce avantaje ofera din punct de vedere fiscal scutirea de la impozitare a profitului reinvestit. Cu singuranta imi scapa mie ceva...

Sa luam un caz concret:
Am o cifra de afaceri de 100 RON si un profit de 40 RON, asta inseamna ca voi plati un impozit pe profit de 6.4 RON = 0.16*40.

Cat ar fi impozitul daca reinvestesc 10 RON?! Sa inteleg ca va fi: 4.8 RON =0.16*(40-10).

Dar daca acesti 10 RON ii reinvestesc, ei nu devin chelt deductibila, deci oricum nu voi plati impozit pe ei...

Alte discuții în legătură

Impozit venit -> impozit profit batzik batzik Am un srl platitor de impozit pe venit (3%). Anul acesta am facturat 250.000 ron+tva, din care am platit 7500 impozit si cu 200.000 am sponsorizat o echipa de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua si va doresc tuturor sa aveti un an minunat! Intrebarea mea este referitoare la impozitul pe profit. La sfarsitul anului 2012 am cumparat ,pentru ... (vezi toată discuția)
Beneficii fiscale sponsorizari mika21 mika21 stie cineva daca exista vreun beneficiu fiscal pentru firmele care fac sponsorizari la gradinite? (vezi toată discuția)