avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Taxa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Taxa

Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se poate plati o taxa pentru ca vechimea pe cartea de munca sa fie trecuta chiar daca nu ai un loc de munca si as vrea sa stiu daca exista si altceva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 14 Aprilie 2009
alonso_first_one a scris:

Pana la urma sa inteleg ca daca o femeie care nu este salariata,are un stagiu de cotizare de 12 luni inaintea nasterii unui copil cu casa teritoriala de pensii in baza unui contract de asigurare sociala poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?



Conditia de a beneficia de indemnizatia pentru CIC este prevazuta de OUG nr.148/2005 , si anume: persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri ce se incadreaza la calcularea indemnizatiei pt cresterea copillului mihaela.2009 mihaela.2009 buna ziua. as dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului in conditiile in care nu sunt angajata, insa am venituri supuse ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate costysv costysv Pot beneficia de concediul de paternitate daca tatal si mama copilului nu sunt casatoriti? Mama poate beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie? alcida20 alcida20 buna, tocmai am aflat ca sunt insarcinata si am o intrebare: am lucrat timp de 1 an si jumatate la o firma, mi-am dat demisia, am plecat din tara si dupa 6 ... (vezi toată discuția)