avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz de incredere, asigurare verbala si inselaciune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz de incredere, asigurare verbala si inselaciune constructor

Buna ziua,

Buna ziua,

Suntem o asociatie de proprietari recent infiintata si principala noastra problema este faptul ca, constructorul vazut cu banii in cont nu mai vine sa termine anumite aspecte ale blocului; a promis verbal acest lucru aproape tuturor locatarilor, inclusiv mie care ma ocup temporar cu administrarea blocului. In realitate insa din luna oct.a anului trecut ne tot duce cu zaharelul. Problema este ca nu avem nici o dovada scrisa a acestui fapt si nici nu cunoastem legislatia si standardele la care trebuia lasata constructia, in timp ce problemele cu blocul cresc pe zi ce trece. Nu avem carte tehnica, nici procese verbale, nici garantii scrise efectiv si nu stim cum il putem determina sa vina sa se achite de aceste obligatii. Nu stim nici daca probleme gasite de noi tin intr-adevar de el sau trebuie sa ne descurcam singuri.

Putem face plangere pentru abuz de incredere si inselaciune bazata doar pe promisiunile verble? Suntem 25 de oameni in situatia asta...

Aveti mai jos o lista cu probleme ramase nerezolvate:
- lipsa garanţiei la uşa de la garaj
- lipsa cărţii tehnice a blocului
- lipsa şapei la garaj
- nu exista grătar la rigolă -> dăunează maşinilor şi anvelopelor
- lipsa unui acord scris de unde să reiasă clar stabilirea şi finalizarea locului pentru ghena de gunoi
- canal de scurgere pluvială lângă rampa de intrare
- nu ştim unde se adună apa de ploaie din spatele blocului(partea dinspre sud), în pamant sau în scurgerea de lângă rampă
- reglarea geamurilor termopan
- lipsa unei pompe pentru apa reziduală(pentru garaj de la subsol)
- lipsa izolării tavanului la garaj
- groapa din terasa aparţinând unui apartament de la parter, unde era ancorata macaraua in timpul constructiei
- senzor defect la intrarea în scara II
- lipsa bec de avertizare la intrarea în garaj
- se scurge apa din burlanele pentru ploaie şi zapadă, pe terasele vecinilor de la parter şi în balcoanele unor altor vecini; nu sunt bine fixate unul într-altul

Avem mare nevoie de niste ponturi visavis de directia in care sa o luam. Va multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: Urusag , utilizator 12:09, 23 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Aveti macar un contract cu el? Orice fel de contract? Sau unica dovada e faptul ca i-ati virat bani in cont si marturiile voastre?
Nu exista decat contractele de vanzare cumparare a fiecaruia dintre noi; si doar pe unul dintre ele am inteles ca scrie despre faptul ca se obliga se termine sapa in garajul de la subsol pana la o anumita data; despre celelalte probleme insa nimic. Am invocat si garantia blocului in discutiile cu el, insa se face ca nu aude de luni bune.
Buna ziua din nou,

Mergeti la politie si discutati cu un agent de acolo. De facut plangere puteti face, insa nu stiu ce sanse aveti de trimitere in judecata si recuperare bani. Dar macar poate il cerceteaza politia pe domnul respectiv si va da inapoi banii benevol..

Succes!
Am fost si la politie si au spus ca nu tin de ei; ca e o problema/speta civila si ca eu nu ai ce sa faca. Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate exclusiva terasa parter in bloc de locuinte mircea bratu mircea bratu Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament la parterul unui bloc de locuinte nou construit. Apartamentul este format din 3 camere si o terasa ingradita cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. locuiesc intr-un imobil.compus din parter si 2 etaje ... Bardeca Bardeca Bună ziua. Întrebarea mea eate urmatoarea... Locuiesc intr-un imobil.compus din parter si 2 etaje. Detin un apartament la parter și curte privata ... (vezi toată discuția)