avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru tata

Buna ziua! Sunt insarcinata si in momentul de fata ma aflu in concediu de risc maternal. Ma intereseaza sa aflu urmatoarele detalii:
- dupa ce eu ca mama imi termin cele 126 zile de concediu de maternitate, ma pot intoarce la munca si poate ramane tatal in concediul de crestere copil?
- pana sa intre tatal in ccc as dori sa imi iau luna aceea de concediu, care am inteles ca se acorda ( sa beneficiez de ea dupa cele 126 de zile , tatal ramanand inca la munca ), cum se depun actele in cazul acesta , simultan sau...
- in cazul prezentat mai sus eu mai am dreptul sa primesc stimulentul de insertie sau il primeste tatal cand se reintoarce el la munca
Ma intereseaza aceste puncte deoarece eu am salariul mai mare pe cartea de munca si e mai avantajos sa ma intorc eu la munca, tatal putand sa stea si 2 ani, deoarece el nu depaseste plafonul de 1200 lei
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:04, 22 Ianuarie 2014
Imi cer scuze ca mai intervin si eu in acest topic.V_as mai intreba ce documente mai trebuie sa depuna ptr incetare indemnizatie si unde?
1. Mergeti la Primarie si solicitati incetarea platii indemnziatiei pentru CCC si acordarea stimulentului de insertie.

2. - Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa doveniti ca aveti venituri din salariu.
- Dovada se face cu adeverinta de la angajator sau cu o copie dupa decizia de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de la stat? elizaelena elizaelena buna ziua! anul trecut am terminat liceul , si nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca stabil pana la aceasta data. acum sunt insarcinata in6 luni. sotul ... (vezi toată discuția)
In cazul meu este obligatoriu sa intre tatal o luna in ccc? crisana crisana Buna ziua.Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Urmeaza sa nasc,dar nu voi beneficia de concediu pentru cresterea copilului,tocmai de aceea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)