Cred ca executorul ar trebui sa mearga la domiciliu si sa sechestreze bunurile de acolo.
Cod procedura civila Art. 731
(4) Bunurile mobile aflate in locul care constituie domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul social sau punctul de lucru al debitorului se prezuma, pana la proba contrara, ca apartin acestuia din urma. In cazul in care se afirma ca unele bunuri apartin altei persoane, dar drepturile acesteia nu rezulta din inscrisuri cu data certa, executorul va sechestra bunurile, insa va face mentiune in procesul-verbal de sechestru despre drepturile pretinse.
Vorbiti cu executorul daca vrea sa execute imobiliar.
Ar fi singura varianta viabila care sa il faca sa plateasca.
Legal aveti dreptul.
Pe bunuri mobile va complicati foarte tare.
Ce ati putea sa luati?
Mergeti pe imobil daca se sustrage intrucat nu aveti alta varianta.
Probabil ca veti avea nevoie si de avocat si veti mai cheltui dar altfel nu cred ca va recuperati banii.
Eu am lucrat pe executari silite cand se platea corespunzator si stiu foarte bine ceea ce spun...
Adica nu dau cu presupusul aiurea...
Va puteti descurca si fara avocat daca aveti notiuni de drept.
Este extrem de hilar, poate chiar jignitor sa ii spui unui consilier juridic ca are nevoie de avocat.
Chiar daca este un pic off topic o sa spun ca eu nu am vazut prea multi avocati care sa se priceapa la executare silita.
Si nu o spun dintr-o experienta singulara ci dintr-una de peste 1000 dosare de contestatie la executare.
99% fac copy paste dupa sentintele intalnite pe net. Dar, intotdeauna sunt atat de plini de ei si desconsidera consilierul juridic. Doar cei cu adevarat buni stiu cu cine au de-a face si se comporta ca atare.
Asadar, cu certitudine nu aveti nevoie de avocat. Din pacate aveti nevoie de executor, altfel nu puteti recupera.
Cat despre executare imobiliara, este de indicat doar daca nu se reuseste nimic cu bunurile mobile. Avand in vedere faptul ca avem o creanta de 1000 eur, este evident ca nu poti face executare silita imobiliara decat daca nu se pot executa celelalte bunuri mobile. Dar tre sa te pricepi la executare ca sa stii asta.
Va multumesc pentru raspunsuri. Cred ca problema nu se pune "doar" pe felul executarii, daca este pentru bunuri mobile sau imobile, ci mai degraba pe buna credinta si vointa a debitoarei. Toate procedurile de executare silita sunt la fel, marea problema si de fapt rezolvarea acestei situatii este cum si daca cel obligat la plata, intelege sau nu sa stinga datoria. Vorbim de o hotarare definitiva, de o firma de recuperare creante, de executor, de politie. Ani, in care persoana in cauza n-a fost interesata sa isi achite datoria. Ani in care bunul simt, educatia, constrangerea morala si cea juridica, pe majoritatea dintre noi nu ne-ar fi lasat indiferenti. Poate sub curajul faptului ca debitoarea este plecata din tara, considera ca in absenta ei totul va sta in loc si nu se va intampla nimic...Si ne suparam profund atunci cand constatam ca zicala :"capul face, capul trage", este adevarata.
Nu am inteles ce consilier juridic am trimis la avocat...
Sunt avocati care intra tintiti pe ceva si se judeca doar dupa ce fac studiu de caz.
Adica nu iau procesul cu totul si apoi afla ca nu se poate face nimic.
Am vazut insa ca ati sters mesaje in care recomandam a se proceda asa,cu studierea situatiei in amanunt.
Nu stiu ce avocati ati intalnit dvs. in proces.
Probabil ca nici nu ati pierdut vreodata un proces pe care nu ati inteles cum l-ati pierdut.
Dreptul poate fi atat de subtil incat sa se ajunga si la astfel de situatii...
Cateodata dreptul poate fi extrem de complicat...
ceea ce v-am spus in mesajul precedent constituie solutia.
Urmati solutia indicata de mine deoarece este singura eficienta.
Adica loviti atat de tare incat rupeti in doua victima...adica cel de rea-credinta...
Si veti obtine ori banii rapid si fara executare ori ii veti obtine prin executare silita.
Doar durata ar putea fi diferita...daca veti pierde timpul aiurea...
Daca vreti sa pierdeti vremea inutil si sa cheltuiti bani aiurea mergeti pe executarea mobiliara.
Sigur ca, ulterior veti face tot ce am zis eu ca nu veti avea de ales.
Mai vedeti si cu termenul de prescriptie...