avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita in urma unui partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita in urma unui partaj

buna ziua! soacra mea este divortata de 15 ani, nu a facut partajul, iar una din ex-amantele fostului sot , o obliga sa faca partajul pentru a-si recupera cei 18 000 lei dati la vremea respectiva iubitului. executorul judecatoresc a evaluat apartamentul , urmand ca in curand sa aiba loc o noua infatisare. Soacra mea nu are nici un venit, eu si sotul meu o intretinem. Ea locuieste singura in apartament de 15 ani si in vara am facut niste imbunatatiri -centrala, curatenie, etc. ptr a trai decent.Noi nu avem posibilitatea sa mai obtinem vreun credit ptr a plati suma pe care ex-sotul o datoreaza amantei sale din vremea respectiva. Intrebare: cum putem impiedica scoaterea apartamentului la vanzare? Pot depune la dosar o intampinare prin care sa specific si sa dovedesc cu acte, ca o parte din imbunatatiri sunt facute din banii nostri? in vremea casatoriei, au avut si masina si firma , pe ambele le=a vandut ex-sotul si soacra mea nu a beneficiat de nimic.
Exista o hotarare judecatoreasca prin care soacra a fost obligata sa plateasca o anumita suma de bani si care acum este pusa in executare de un executor?

Sau aveti un dosar civil pe rolul instantelor? Cate termene a avut acesta?
Trebuie sa interveniti in partaj daca aveti ceva de solicitat in numele dv., trebuie timbrat etc. Soacra trebuie sa dovedeasca ce s-a intamplat cu celelalte bunuri comune, trebuie sa aduca celelalte bunuri la masa partajabila, sa timbreze si tot asa.

Cei 18000 nu sunt prescrisi? Mai sunt impreuna concubinii? Ar trebui sa consultati un avocat, sa faceti calcule si sa vedeti in ce masura merita sa va implicati intr-un proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am nevoie de putin ajutor. vrem sa împarțim casa, ... Deaconu Cristina Deaconu Cristina Bună ziua, am nevoie de putin ajutor. Vrem sa împarțim casa, e luată cu credit ipotecar, avansul creditului a fost apartamentul părinților mei( ... (vezi toată discuția)
Sotia plecata la munca in italia, sotul isi aduce amanta acasa ContSters169673 ContSters169673 Sotii sunt casatoriti de 30 ani, cu 3 baietii majori, ea a fost casnica, dar a avut mostenire de la parinti bunuri imobile pe care le-a vandut, au in comun o ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj Adycristina Adycristina Cum se impart bunurile daca un barbat s-a casatorit cu o tipa care dupa ce i-a stricat casnicia desi avea un copil l-a facut sa-i treaca apartamentul pe nume ... (vezi toată discuția)