Bună ziua, am nevoie de putin ajutor. Vrem sa împarțim casa, e luată cu credit ipotecar, avansul creditului a fost apartamentul părinților mei( proprietara casei s-a mutat in apartamentul lor). S-au facut acte de vanzare-cumparare intre parinti si ea. Casa a fost 140 000€ si avansul 40 000€( costul apartamentului). Acum intrebarea mea este: cum impart casa cu soțul meu? Fiind ipotecata casa, parinții nu sunt trecuti in actele casei. Avem 2 copii, din care unu major și vor ramâne cu mine in casa.
Va rog frumos sa ma ajutați cu un sfat. Multumesc anticipat.
Da, eu ramân in casa cu fetele, el pleacă doar dacă ii dau 70 000€ . Tinând cont ca avansul este platit de parintii mei( se specifica in contractul de ipotecă, ca suma de 40000€ avans achitat cum rezulta din antecontractul de vanzare-cumparare, autentificat.)
Noi impărțim doar suma luata de la bancă? Mai avem de dat 18000€, pe care am inteles ca o voi achita eu, că ramân in casa.
Creditul a fost de 120000€, din care avans 40000. Mai sunt de plata 18000, aceștia se scad din restul de 80000?
Partaj divort
mentor1976
sunt implicat intr-un divort (din nefericire sau...) iar problema sta in felul urmator:
noi avem un apartament dobandit dupa casatorie pe care l am ipotecat ... (vezi toată discuția)