sunt implicat intr-un divort (din nefericire sau...) iar problema sta in felul urmator:
noi avem un apartament dobandit dupa casatorie pe care l am ipotecat pentru a ne face casa, terenul pe care s a construit a apartinut soacrei mele, casa a fost ridicata din banii nostrii (credite) dupa ridicarea casei s-a facut un contract de vanzare cumparare intre noi doi si socrii, specificandu-se in contractul de vanzare ca sotia este fiica si eu ginere, valoarea la care a fost cumparat a fost cu mult sub valoarea casei si a terenului.
Casa ar fi evaluata undeva la 350000 lei (si mai mult) iar apartamentul undeva la 120000 lei, avem doua credite unul ipotecar la care titular de credit este sotia, in valoare de 100000 lei si un credit de nevoi personale de 40000 lei care titular sunt eu.
sotia castiga mult mai bine ca mine... poate de aici si discutiile... Intrebarea mea este cu ce ma aleg si ce pot sa cer. pentru ca ei ar dorii sa facem intelegere notariala, dar eu vreau sa stiu daca pot sa raman cu apartamentul fara credite. pentru ca ei vor ca eu sa imi pastrez creditul meu si sa il platesc tot eu, ea sa isi plateasca creditul si eu sa raman cu apartamentul iar ea in casa. ce ma sfatuiti? precizez ca avem si un inger de copil impreuna.
Buna ziua!
Deoarece spuneti ca doriti o intelegere in privinta divortului si a partajului, eu va sugerez sa apelati la un mediator, unde puteti beneficia de sprijinul unui profesionist in negocierea problemei partajului, pentru a gasi solutia cea mai convenabila atat pentru dumneavoastra cat si pentru sotie. Acordul obtinut prin mediere poate fi depus la instanta de judecata competenta pentru incuviintare (alin (1), art 63 din Legea 196/2006), sau la notarul public. In ce priveste depunerea acestui acord la instant de judecata/notarul public, exista avantaje si dezavantaje. Adica, dupa pronuntarea hotararii de expedient de catre instant de judecata competenta, partea intersata poate cere restituirea taxei judiciare de timbru (alin (2), art 63 din Legea 196/2006), in situatia in care aceasta a fost achitata (3%), dar poate dura ceva mai mult decat in cazul in care va adresati notarului public. Va sugerez sa va informati și sa consultati un mediator inainte de a lua o decizie, informarea si consilierea este gratuita, nu va costa nimic. Puteti gasi un mediator pe site-ul www.cmediere.ro.
Va doresc o zi placuta!
Ce anume puteti obtine e dificil de spus; in plus, conteaza si cu ce costuri.
E preferabil sa va intelegeti, fie de comun acord ori prin mediere, mai ales ca va trebui sa pastrati legaturi ci un canal de comunicare deschis pentru ca aveti un minor.
Ca sa stim ce ati putea obtine e nevoie de cacule, de informatii despre cine cu ce a contribuit pe langa salariu, bani, donatii, mosteniri, munca fizica etc.
Apoi e important sa stim si ce va doriti dv.
Divort
crysstyna_84
buna ziua am si eu mai multe intrebari in legatura cu un divort: in primul rand avem un copil minor de 9 ani si o casa pe teren concesionat cumparata cu ... (vezi toată discuția)