avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lipsa la inventar si implicatii asupra tva-ului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lipsa la inventar si implicatii asupra tva-ului

Am si eu o societate platitoare de impozit pe venit, iar la sfarsitul anului am lipsa la inventar. O sa platesc tva-ul la stat inapoi, dar ce fac cu cheltuiala nedeductibila? ii aplic 16% si suma o adun la ceea ce am deja de plata impozit pe venit? Stiti vreun articol in sensul acesta din codul fiscal? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 00:49, 1 Februarie 2014
16% la impozit pe venit? De ce?
asa mi-a spus cineva si de aceea aveam dubii,dar m am lamurit in sfarsit. Daca lipsa nu poate fi justificata si se imputa cuiva, fac venit din exploatare si platesc impozit 3%.
Buna ziua,

La platitor de impozit pe venit nu putem vorbii de cheltuieli nedeductibile, vorbim doar de venituri.
Daca lipsa este imputabila, inregistrati venit si incasati de la gestionar banii aferenti.
Nu uitati: TVA-ul se ajusteaza, nu se autofactureaza.

Respect,
Dan Preda.
Ai dreptate, Dan Preda! asa am facut! multumesc!
Buna seara,

Ma bucur ca v-am putut fii de folos.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minus gestiune-gestionar cu urmarire penala ContSters27400 ContSters27400 Dragii mei, referitor la minusurile din gestiune, eu am urmatorul caz: gestionarul firmei a plecat intr-o zi, bine-merci, cu ceva marfa dupa el. Pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Tva la minus inventar rodia rodia Daca s-a inregistrat minus de inventar la luna dec.2009 tva-ul unde se trece in decontul de tva(la ce rand)? Multumesc. (vezi toată discuția)
Lipsa inventar mihaelarad mihaelarad La 31/12 am efectuat inventarul si s-a constatat o lipsa de 8600 lei la pret de vinzare, lipsa nu este imputabila angajatilor. Cum ma inregistrez in ... (vezi toată discuția)