avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE DUPA TATAL DECEDAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE DUPA TATAL DECEDAT

Buna ziua as dori sa ma ajutati inca la o problema si anume faptul doresc sa vad ce drept as avea dupa tatal meu care a decedat,fiind unica si singura sa fiica,daca el dupa despartirea de mama mea cand eu eram foarte mica sa recasatorit cu o alta femeie care avea si ea un copil din prima casatorie? Cei doi nu au mai avut copii impreuna iar de cand s-a casatorit cu ea nu mi-a mai platit nici pensie si nici nu m-a vizitat deci nu sa ocupat de educatia mea singura care a avut grija de mine fiind mama mea care nu sa mai casatorit si care din pacate nici ea nu mai este in viata. Tatal meu are o casa care i-a ramas de la parintii lui mai exact bunicul a decedat mai traieste doar bunica care este paralizata si foarte bolnava de care are grija aceasta dna.,adica ea sta la oras impreuna cu cele doua fetite luate din plasament una fiind luata de cand traia inca tatal meu de aproximativ 15 ani nu stiu exact iar cealalta a luat-o dupa moartea tatalui meu acum 2 ani pe motiv ca nu se descurca cu banii,si are grija de ea o vecina. Am inteles de la dna ca in timpul vietii tatal meu i-ar fi facut un contract de vanzare cumparare pe casa respectiva fiului acestuia dar nu stiu sigur doar ca am sunat la primaria de care apartine localitatea respectiva iar de acolo mi s-a spus ca totul casa,masina,tractorul si pamantul i-au ramas mostenire fiului tatalui meu la care eu am intrebat ce fiu pentru ca eu singura sa fiica la care apoi mi sa spus ca nu stie sigur. As dorii sa stiu ce demersuri as putea face si daca am si eu vreu drept pentru ca normal casa trebuia sa se imparta intre tatal meu si fratele lui pentru ca mai avea un frate dar acel nu a luat nimic desii era casa lor parinteasca. M-am interesat apoi si am descoperit ca terenurile sunt trecute pe bunicul meu si ca dna aceasta a incercat sa le treaca pe ea dar nu poate fara semnatura mea. Am luat si legatura cu ea si i-am spus ca nu imi trebuie casa nici terenuri dar vreau sa-mi se recunoasca dreptul poate sa ramana cu totul dar sa-mi intoarca partea, desii de cand a stat impreuna cu tatal meu nu a construit decat o camera, o bucatarie si o baie la care in mod normal ar avea drept nu? Nu stiu ce sa zic dar cand i-am zis toate astea mi-a zis ca o sa vorbeasca cu fiul ei si ca o sa faca sa-mi dea si mie ceva de acolo de la casa,terenuri,etc ce au ramas dupa moartea tatalui meu atunci mi-am dat seama ca s-ar putea sa nu fie inregula acel contract. va rog daca puteti spuneti-mi va rog de unde as putea pleca pentru a vedea daca intradevar am si eu vreu drept dupa tatal meu? Va multumesc,anticipat.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 22:39, 8 Februarie 2014
Tatal meu nu l-a adoptat pe fiul sotiei sale el inca poarta numele tatalui sau natural.
Da bunica mea traieste tocmai de aceea nu am inteles ce fel de acte sustine sotia tatalui meu ca are pe casa din moment ce casa era un bun comun al ambilor bunici asa cum a-ti spus si dvs. Normal ar trebuii sa mi se spuna de la primarie nr de carte funciara nu? Eu din cate am inteles de la dansa ea spune ca are un contract de vanzare pe casa respectiva in care tatal meu i-a lasat fiului ei casa insa nu prea cred ca se poate sa fi facut un astfel de act din moment ce bunica mea traieste. Daca obtin un extras de carte funciara pot merge la un notar pentru a vedea pe cine e casa sau trebuie sa fie trecut direct in CF?
Va multumesc pentru sfaturi.
In CF scrie pe cine este casa, eu va sfatuiesc sa solicitati coala evolutiva, in ea sunt inregistrati toti proprietarii de la deschiderea cartii funciare, o sa fie scris in baza carui act a trecut proprietatea de la bunici la tatal dvs. si daca dansul a vandut cum.In functie de ce scrie acolo puteti merge mai departe dar nu la notar ci la un avocat.O seara buna.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturile date,o sa incerc cat mai curand posibil sa obtin un extras de la CF . O seara frumoasa va doresc si dvs.
Primul pas e la notar. Cu bunica si sotia sau fara aceasta din urma.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tatal decedat marystanga marystanga Buna seara a-ti putea va rog sa ma indrumati si pe mine intr-o problema si anume: Tatal meu dupa despartirea de mama mea s-a recasatorit ,actuala sa sotie ... (vezi toată discuția)
Mostenire Adriana01 Adriana01 Va salut in primul rand si va multumesc anticipat in al doilea rand. Am o intrebare legata de mostenirea unei case.Bunicul care a decedat a lasat in urma ... (vezi toată discuția)
Moștenire PAULMARI PAULMARI Bună ziua. Aș dori să mă ajutați și pe mine cu o problemă în ceea ce privește moștenirea după tatăl meu.Tatăl meu, decedat de 9 ani, a avut un ... (vezi toată discuția)