avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Export auto din Romania in Republica Moldova
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Export auto din Romania in Republica Moldova

Salutari! Situatia este urmatoarea: un cetatean din Rep.Moldova doreste sa achizitioneze un autoturism din România (inmatriculat cu taxa platita si nerecuperata de la ANAF) si m-a rugat sa-l ajut cu intermedierea. As vrea sa stiu cum este mai simplu si econom de procedat: sa cumpar eu - ca cetatean român - masina si sa fac actele/inmatriculez pe numele meu si apoi sa fac export/radiere sau ar exista si alte variante alternative gen contract V-C direct pe numele lui sau in baza procurii? Care modalitatea ar fi corecta din pdv legal sau mai recomandata? Multumesc mult pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Buna seara. vreau sa vad masina unui cetatean italian. cum procedez? ... utilizator000 utilizator000 Buna seara. Vreau sa vad masina unui cetatean italian. Cum procedez? Trebuie sa o radiez la cerere sau pentru export? Cetateanul vrea sa o transpoerte pe o ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto din ro catre de diandrei diandrei Buna ziua, Am o masina noua cumparata si inmatriculata in Romania, persoana fizica, primul si unicul proprietar. Vreau sa vand aceasta masina catre o ... (vezi toată discuția)
Masina mostenita, inmatriculata pe bulgaria AuraMIA AuraMIA Buna ziua, am dezbatut succesiunea dupa tata si, pe langa bunurile care sunt indicate in CM, ar mai fi un autoturism inmatriculat in Bulgaria. Ce ... (vezi toată discuția)