avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conditiile de fond si formã pentru emiterea/adoptarea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conditiile de fond si formã pentru emiterea/adoptarea actelor institutiilor publice

ce act normativ reglementeaza conditiile de fond si formă pentru emiterea/adoptarea actelor institutiilor publice?

Ca urmare a adreselor emise de institutia publica unde lucrez, primesc de la o filiala a Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura, raspunsuri care nu au stampila rotunda a unitatii ( ci doar cea dreptunghiulara a inspectorului piscicol), documentul nefiind semnate de seful unitatii respective, ci tot acelasi inspector piscicol care este subordonat sefului filialei. Continutul adresei este unul evaziv, cu prescurari pe care nu le intelegi ( ex. LPC - in loc de licenta de pescuit comercial) si multe alte nereguli.
cu respect,
Daniela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:22, 25 Ianuarie 2014
legea nr.24/2000 privind normele de tehnica legislativa,
reglementeaza conditiile de fond si formă pentru emiterea/adoptarea actelor administrative.
multumesc pentru raspuns, insa nu cred ca Legea Legea 24/2000, modificata si compl. de Legea nr. 29/2011 este ce imi doream intrucat, actul normativ este considerat izvorul de drept creat de organe ale autorităţii publice, investite cu competenţe normative (parlament, guvern, organe administrative locale). Actul normativ cuprinde norme general-obligatorii, a căror aplicare poate fi realizată şi prin intervenţia forţei coercitive a statului (De ex.: legi, decrete, ordonanţe ale guvernului, regulamente şi ordine ale ministerelor, decizii ale organelor administrative locale).

Detalii: [ link extern ]

Cred ca nu am expus intrebarea clar.
DE INTERES ar fi o norma care ar reglementa documentele emise de intitutiile publice, cu privire la conditiile de fond si formă. Spre ex. este obligatoriu ca un document emis de o institutie publica sa aiba stampila unitatii si semnatura sefului institutiei respective? cred ca este obligatorie, dar unde specifica aceste aspecte?
va multumesc. astept raspunsurile d-voastra.

Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
Daniela Gratiela, Alte profesii
Vedeti acest articol Actul Administrativ
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)
Legislatie referitoare la efectele aplicarii stampilei rotunde pe acte de cate societatile comerciale Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Rugamintea mea este sa ma ajutati cu prevederi legale din care sa reiasa efetele aplicarii stampilei rotunde pe acte de catre societatile comerciale. Am un ... (vezi toată discuția)
Lamuriri legislative - ce lege prevede ca ordinul ministrului trebuie publicat in m.of.? atenahex atenahex Buna ziua. Exista vreo lege prin care se stipuleaza ca orice Ordin de Ministru trebuie publicat in Monitorul Oficial? (vezi toată discuția)