avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Responsabilitate contractuala ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Responsabilitate contractuala ONG

Buna ziua!
As vrea sa stiu care este persoana careia i se aplica sanctiunile financiare in cazul unor proiecte europene in care beneficiarul este un ONG- reprezentantului legal al ONG-ului sau persoanei responsabile cu implementarea proiectului?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:16, 22 Ianuarie 2014
Cred ca persoanei responsabile de implementare a proiectului de finantare!El este obligat la diligenta maxima!
Pentru un raspuns adecvat, e nevoie de precizari, ref. ce intelegeti prin "sanctiuni financiare". Daca e vorba de sanctiuni contractuale, pentru neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a unor conditii contractuale in relatia cu autoritatea finantatoare de exemplu, si sanctiunile sunt nevirarea unor transe sau parti din transe sau obligatia de a restitui sume virate, relatie contractuala o are ONG-ul, nu persoane cu diverse functii in acesta, cel mult daca in contract s-a prevazut vreo clauza de fidejusiune astfel ca sa raspunda si acele persoane fata de cocontractant. In rest obligatii de plata le are ONG-ul. Acesta la randul lui se poate intoarce cu actiune in regres contra personanelor fizice din interiorul sau, de exemplu reprezentant legal sau manager / coordontor de proiect sau altii, daca din vina lor a venit "sanctiunea financiara" - repet trebuie clarificat ce intelegeti prin aceasta. Daca e vorba de raspundere civila delictuala, membrii organelor de conducere raspund personal si solidar atat fata de ONG cat si fata de terti, in anumite conditii. Daca e vorba de raspundere contraventionala, in anumite situatii raspunde si persoana fizica cu rol de reprezentant legal, sau prepus care a comis fapta, dar in cele mai multe raspunde persoana juridica, si ea poate face regres contra persoanei fizice vinovate. De vazut in concret actul normativ care instituie acele sanctiuni contraventionale. Daca e vorba de amenda penala, pot sa raspunda si ONG-ul si persoanele fizice din cadrul acestuia care sunt vinovate... Deci repet, e nevoie de detalii ref. ce intelegeti prin "sanctiuni financiare" si prin "proiecte europene"....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri obligatorii la un ong OEniko OEniko Buna ziua, Care sunt acele rapoarte, procese verbale etc. care trebuie elaborate in mod obligatoriu de catre reprezentantii unui ONG (asociatie), in decursul ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru un ong ContSters126395 ContSters126395 As putea obtine fonduri europene pentru acest ONG dedicat persoanelor cu handicap? va rog dati-mi un raspuns ,am nevoie de el urgent.Si daca da care sunt ... (vezi toată discuția)
Consiliul director si reprezentant legal Liciu Liciu Buna ziua, Urmeaza sa infiintez cu 4 prieteni un ONG care pe viitor nu va avea mai mult de 10 membri. Am stabilit sa formam Consiliul Director din 3 ... (vezi toată discuția)