avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor lasat fara mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor lasat fara mostenire

Buna. Am si eu o intrebare: Bunicul meua a avut x ha de padure in composesoratul comunei pe care a fost luat in timpul comunismului. Bunicu a decedat tot in timpul comunismului. Ia ramas in urma sotia si 4 copii. Dupa revolutie bunica a reluat toata partea asta fara procedure de mostenire si a beneficiat de bani acestia. In anul 2010 a dat toate partea cu contract de donare facuta la notariat la fiul lui si la o nepoata (fica ficei sale). Intrebarea mea este daca aceasta donare a fost legal? Nu trebuia inpartite intre toti cei 4 copii? Va multumesc pentru raspuns anticipat :)
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 17:12, 22 Ianuarie 2014
Daca sunt chemati cu vocatie de succesori ,ba da!Deschideti o actiune in instanta!
Avem reductiunea la masa succesorala,a bunurilor donate peste dreptul succesoral!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire cu testament 12mihaela 12mihaela Bunicul si bunica au decedat in 1992. Au avut 7 copii si 15.5ha teren agricol. Tatalui meu si la un frate X le-au lasat testamente pe 2.5ha teren(la fiecare in ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil minor - procent polita de viata - rezerva succesorala mariaevelina mariaevelina In urma decesului tatalui fetita lui in varsta de 4 ani beneficiaza din asigurare de viata a tatalui ei de un procent de 34% alaturi de 2 frati ai tatalui ... (vezi toată discuția)