avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Astept raspuns - alcoolemie 0.89 in aerul expirat, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Astept raspuns - alcoolemie 0.89 in aerul expirat, recuperare permis

am fost prins cu alcoolemie de 0,89 in aerul expirat si urmeaza sa ma trimita in judecata pot scapa de pedeapsa cu noul cod nu mai am antecedente. Poate sa mi se dea permisu
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
robert_nebunu, utilizator
Cel mai recent răspuns: seat , utilizator 15:48, 27 Ianuarie 2014
am lasat o intrebare si sper sa ma ajute cineva. am avut cat B C E. am fost depistat cu alcoolemie de 1,15 in sange, sa finalizat cu 6 luni cu suspendare. in lege scrie ca se da un examen pt cat avute anterior. proba teoretica si practica dar pt ce cat??? sau se da teoretic si practic pt fiecare cat???? va rog raspuns
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.

Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

(nu este nevoie sa urmati cursurile unei scoli de soferi)

Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
ok dar trebuie sa dau din nou 3 examene teoretice si 3 examene practice ? pt fiecare categorie ? multumesc de ajutor
Veti da aceleasi probe teoretice si practice pe care le-ati dat ptr obtinerea fiecarei categorii. Considerati ca nu ati avut permis niciodata si doriti sa obtineti categoriile respectiv.
Singura deosebire este ca nu faceti scoala de soferi.
da dar voi da examen pt fiecare cat avuta anterior? asta nu inteleg

Alte discuții în legătură

Redobandire permis anulat tirist tirist buna ziua.Sunt sofer profesionist, B,C,E din 1998.nu am avut niciodata permisul retinut sau accidente.pe 15 sept am fost prins baut..1,08 in etilotest.as vrea ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis mirc94 mirc94 Salut! In august am fost prins cu o alcoolemie de 1.70 in sange, la volan. Datorita circumstantelor si faptului ca nu am avut niciun antecedent, am primit ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului pepetm pepetm Buna ziua e prima data cand scriu pe un forum asa ca nu stiu cum fuctioneaza oricum intrebarea mea este: in 2014 am fost oprit in trafic si testat cu aparatu ... (vezi toată discuția)