avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANAF si certificatul de performanta energetica (imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANAF si certificatul de performanta energetica (imobil monument istoric)

Buna ziua,

Am fost zilele trecute la ANAF pt a inregistra un contract de inchiriere. Probabil ati aflat de noile reglementari UE care ne obliga sa avem Certificatul de performanta energetica cand vindem sau inchiriem un apartament. Bun, asa ca ANAF imi da o fituica cum ca trebuie sa aduc respectivul document in 15 zile ca altfel ma supun rigorilor legii. Am avut noroc ca am dat peste un auditor energetic foarte cumsecade care mi-a spus "vedeti doamna ca pt imobilele declarate monument istoric nu trebuie sa faceti certificatul energetic". Altii ar fi venit, m-ar fi pagubit de 200-300 RON, eu as fi dus hartia la ANAF si cand aflam sa vezi foc si para, balaur ma faceam si ii dadeam si in judecata pe ANAF. ANAF a zis ca ei dau instiintarea asta ca trebuie sa aduci certificatul de performanta energetica la toata lumea. LA TOATA LUMEA !!! Pe ei nu ii intereseaza ca tu platesti niste bani pe care LEGEA zice ca NU trebuie sa ii platesti daca intri intr-o anumita categorie !!!

Bibliografie: Legea 372/2005 art 8 sau legea 372 republicata in 2013 la art 7.
Cel mai recent răspuns: ileana-cosanzeana , utilizator 22:29, 22 Ianuarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Stimat forumist,

Sincer nu am înțeles întrebarea dvs. Indicați aceeași lege, iar de aplicat se aplică legea în vigoare acum, cea cu toate modificările sale.

Iar dacă aveți dubii despre situația monumentelor istorice, răspunsul este da, acestea au un regim special, se bucură de norme aparte de ocrotire, iar, din acest motiv, sunt incompatibile cu reabilitarea termică - ca regulă. De aceea nu se mai pune problema certificatului energetic.

Cu stimă.
IN OUG din 2013 nu apare nici o modificare referitoare la monumentele istorice si deci cele din legea originala care nu se modifica raman in vigoare.
Eu am dorit sa informez lumea, de aceea am postat informatia, ma gandeam chiar sa scriu la radio sa se dea pe post informatia asta, pt ca multi risca sa nu citeasca legea si sa isi ia tzeapa din cauza ANAF-ului care nu face nici o distinctie.

Jurist Clement nu stie nici sa scrie bine romaneste din moment ce la persoana a II-a plural pune cratima (noi verificam, voi verificati, dumneavoastra verificati etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere la anaf - certificat energetic norna norna Buna ziua, urmeaza sa inregistrez un contract de inchiriere la ANAF si desi nu scrie nicaieri in legislatie sau pe ghidurile ANAF de obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Proces de receptie finala la casa noua DonaldAlex DonaldAlex Buna ziua, Am construit o casa de 50mp (39mp utili) care va fi locuita doar vara.Intrebare: Imi trebuie certificat energetic la receptia finala? Din lege eu ... (vezi toată discuția)
Este nevoie sau nu de certificat energetic? ricaramurica10 ricaramurica10 E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC. Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a ... (vezi toată discuția)