avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratii

Buna ziua.
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra, va rog mult.
Am o factura din Italia( client pentru firma mea) cu taxare inversa( eu sunt furnizorul), inregistrarile le- am facut dar intrebarea mea este urmatoarea:
in declaratia 390 il trec la rubrica aceea S - Achizitii intracomunitare de servicii?
in decontul de tva ( 300)pe ce rubrica trec acea valoare daca este cu taxare inversa?
iar in 394 il trec?
Precizez ca este din Italia.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 22:50, 23 Ianuarie 2014
Buna seara,

Banuiesc ca sunteti inscris in ROI.
In 390 se trece la rubrica L, pentru ca este livrare.
In 300, se trece la randul 1 "Livrari intracomunitare de bunuri scutite conform art 143 alin 2 lit a si d din Codul fiscal "
In 394 apare.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
ContSters307306, utilizator
Buna dimineata,
Sunt inscrisa in ROI.
Multumesc mult de ajutor.
SOLEI a scris:

Buna dimineata,
Sunt inscrisa in ROI.
Multumesc mult de ajutor.

Buna seara,

Ma bucur ca v-am putut fi de folos.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 din 2010 ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarele: Sunt societate de import-export in regim de lohn.( platitor de tva in Romania) achizitionez ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara de mijloace de transport noi DIACHIRIAC DIACHIRIAC Buna ziua! Am urmatoarea problema : firma la care lucrez aduce masini noi din India si Turcia. Aceste masini nu vin direct in tara , ci ajung in Slovenia ... (vezi toată discuția)
Completare decont 300 tva pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua! Am un PFA inregistrat in ROI si prestez servicii intracomunitare emitand facturi cu TVA 0.(netaxabil in Romania conf. art. 133 alin 2 Cod ... (vezi toată discuția)