avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua - casa in partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua - casa in partaj

as dori sa stiu daca o terta persoana poate interveni fizic asupra unui imobil aflat in litigiu. mentionez ca este vorba de o casa aflata in proces de partaj.
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 15:30, 22 Ianuarie 2014
ce inseamna a interveni fizic?
sa intervina asupra unui imobil nu are dreptul numai un proprietar si asta in limita dreptului lui de proprietate (daca sunt mai multi proprietari), daca imobilul este in proces de partaj inseamna ca proprietarii toti sunt implicati in proces, in instanta, iar fizic (adica sa il darame, renoveze, refaca, vanda ... orice ar insemna fizic) nu au voie atunci nici proprietarii, ca doara de aceea au solicitat in instanta partajul ca ei nu se pot intelege si sa dispuna instanta cum sa fie.
Daca proprietarii totusi s-au razgandit si vor sa se inteleaga in afara procesului, pot sa o faca, iar atunci renunta la proces, pentru ca se inteleg ei intre ei la notar, sau sub alta forma.
casa este supusa partajului,iar fratele uneia dintre parti i-a schimbat acoperisul. ce ar trebui sa faca cealalta parte implicata in proces?
daca i-a schimbat acoperisul fara acordul coproprietarului ... nu e indicat, daca a schimbat acoperisul in unul mai bun ... creste valoarea casei si implicit valoarea ei la partaj, cine a schimbat acoperisul e de acord sa plateasca diferenta si sa ramana in casa? altfel nu vad rostul sa investeasca in ceva ce inca nu s-a finalizat al cui va fi.
In concluzie, proprietarul care se simte prejudiciat pentru ceva, nu si-a dat acordul la modificare, la aceste lucrari, in procesul de partaj sa aduca la cunostinta judecatorului de modificarile care s-au facut.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand devine bunul propriu, bun comun? ContSters292785 ContSters292785 va rog sa-mi explicati urmatoarele fraze \\"Participarea soţului neproprietar la îmbunătăţirile sau reparaţiile ce se fac unui imobil, care este bun ... (vezi toată discuția)
Evacuare coindivizar ContSters262943 ContSters262943 Buna ziua . Sunt coindivizar cu o cota de 1/3 iar de curind am facut precontract de vinzare cumparare cu un al doile acoindivizar care are o cota tot de 1/3 ... (vezi toată discuția)
Casa greu partajabila belcris14 belcris14 CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? ... (vezi toată discuția)