Buna ziua !
Sunt unul dintre tatii care au reusit sa obtina custodia comuna a copilului, dupa ce anterior Noului Cod Civil, acesta fusese incredintat spre crestere mamei. Desi ma consider un bun parinte, si am o relatie foarte buna cu copilul, mama lui s-a opus in permanenta sa-l intalnesc, uneori reusind sa-l iau in vacanta doar cu ajutorul politiei. Acum ca am obtinut custodia comuna si am dreptul de a petrece cu copilul aproximativ 40% din timp, nu mi se mai pare normal sa platesc pensie alimentara, si am cerut transformarea acesteia in contributie pt. cresterea copilului cu plata in natura, deoarece consider ca astfel pot controla mai bine veniturile copilului. Deoarece in prima instanta, cea de declarare a custodiei , nu am reusit sa obtin transformarea pensiei, zic eu din cauza ca mama copilului are rude in sistem, am declarat apel, si de aceia rog pe oricine a trecut prin spete asemanatoare de transformare a pensiei, cunoaste precedente, sau are sfaturi folositoare, sa ma ajute . Multumesc.
Cred ca nu ati obtinut plata pensiei in natura pentru ca nu exista colaborare intre dvs si mama copilului si acest lucru (necolaborarea intre parinti in ceea ce priveste nevoile copilului) poate dauna copilului.
Pentru a obtine acest lucru cred ca trebuie sa explicati foarte clar si foarte detaliat in ce fel veti participa la cheltuielile copilului.
Va urez succes in demersurile dvs si tineti-ne la curent.
Si sotul meu a fost parte intr-un astfel de proces pentru ca desi era dispus sa cheltuiasca mai mult decat pensia stabilita cu cresterea copilului, mama a refuzat orice dialog cu tatal, inclusiv cel necesar pentru a afla nevoile copilului.
Asa incat am ramas cu retinerea pe salariu si la fiecare schimbare de anotimp cumparam ce ne transmite copilul ca i-a spus mama sa ii cumparam. :( - trist, dar asta e - mama are o victorie in palmares si copilul cere geaca, ghete, ghiozdan iar daca se intampla sa nu avem bani in we respectiv pentru obiectul respectiv copilul ramane cu un gust amar.
parerea mea sa nu iti faci meri sperante cu apelul sau recursul in cazul tau.
am avut un proces exact ca al tau si instantele (fonf+apel) au dat dovada de obtuzitate fara limite nu au acceptat plata pensiei in narura, desi am platit-o pana in acel moment prin retinere automata din salariu.
am depus in instanta inclusiv cateva sute de facturi/chitante fiscale prin care sa dovedesc ca, distinct de virarea pensiei alimentare, am cumparat fetitei mele minore bunuri de depaseau lunar valoarea pensiei alimentare si tot nu au fost curiosi.
am depus si multe argumente de natura juridica, morala, psihologica dar nici nu au fost curiosi sa le citeasca.
nu au fost de acord nici macar sa nu platesc pensia alimentara pe perioadele vacantelor (in total cca 8 saptamani pe an) cand ar trebui sa primesc eu pensie alimentara pe principiul imbogatirii fara just temei.
Plata in natura functioneaza doar atunci cand parintii colaboreaza, daca mama nu vrea sa platiti in natura n-o sa convingeti nici o instanta ca e in interesul copilului (care nu locuieste la dvs) sa platiti in natura. Nu are legatura cu obtuzitatea sau cu argumentele de natura morala sau psihologica.
ªtiţi cumva ce inseamnă transformarea unei obligatii!? Nu prea cred.
Eu inteleg ceea ce doriti dvs, dar v-as sfătui să formulaţi cu mai multă acurateţe ceea ce cereti instantei de judecată.
In limbajul dreptului civil unele cuvinte au un sens specific, diferit de cel din vorbirea curentă. In terminologia dreptului civil, unele sintagme primesc o alta acceptiune decat in limbajul curent.
Intr-un exemplu total NEpotrivit, dar al naibi de sugestiv, v-aş spune cam asa: dacă v-aţi dori o schimbare a modalităţii de executare a ..."exerciţiilor preliminare facerii copiilor", n-aţi daţi năvală la doctor să-i cereţi o transformare / schimbare de sex, fiindcă v-aţi da seama că nu-i chiar acelaşi lucru...
Iata de ce, macar redactarea cererilor adresate instantelor de judecata ar trebui lăsată pe seama celor care ... vorbesc aceeaşi limbă cu instanta de judecată.
Pensie alimentara
ff1234
Daca divortez la notar si ambi parteneri contribuie in comun la cresterea copilului apoi mama mai poate deschide in instanta un proces pentru pensie alimentara. (vezi toată discuția)
Custodia totala
danyy_5adr
Sunt tatal unui baietel de 6 ani si in urma unui proces s-a stabilit cu acordul mamei ca baiatul sa stea la mine , mama nu respecta ceea ce scrie in comunicare ... (vezi toată discuția)