avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Convocare AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Convocare AGA

Buna ziua,
O societate "X" srl cu doi asociati A = 65%, B=35% amandoi administratori. Asociatul A (cetatean strain) doreste sa convoace o sedinta pentru a discuta mai multe probleme ale societatii dar asociatul B nu vrea sa raspunda solicitarii asociatului A. Cum poate fi obligat, sau exclus asociatul B? Daca acesta din urma nu poate fi obligat in ce conditii hotararea AGA - semnata doar de asociatul majoritar - are valabilitate in deciziile care trebuiesc luate si nu suporta amanare.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Prezenta fizica aga - reprezentant asociat unic anamd25 anamd25 Am urmatoarea situatie: SRL cu asociat unic persoana juridica straina SA doreste repartizarea dividendelor din anii anteriori. Se intocmeste decizia ... (vezi toată discuția)
Drepturi actionar minoritar in srl??? Analore Analore Apelez din nou la sfaturile d-v in ceea ce priveste o situatie mai ciudata, cel putin pentru mine :\"> Situatia ar fi urmatoarea : un SRL cu 2 actionari ... (vezi toată discuția)