avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cota contributie asigurari sociale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cota contributie asigurari sociale

Parintii mei au fost coproprietari a unui apartament,cel in care locuiau.Tata a decedat 1993 iar eu am mostenit cota lui iar mama a vindut cota ei catre fiica mea,ea fiind salariata in anul 2012 cind s-a efectuat tranzactia. Tot in anul 2012 atit eu cit si fiica mea am vindut ulterior imobilul.La notar mi s-a retinut doar impozitul .Azi am ridicat de la administratia financiara o adev de venit pentru casa de asigurari.Acolo scrie ca mama datoreaza contrbutia de asigurari sociale pe venitul din instrainare bunuri mobile.Mentionez ca mama are o pensie de 420 ron /luna. Fiica mea realizeaza venituri de natura salariala inca din 2005,si achita contributia la asigurari sociale la servici.
Va rog sa ma indrumati ce am de facut. Fiica mea datoreaza contributia la sanatate din vinzarea cotei de 50 % din imobil?Si mama la fel? Ce pot face in acest c az?

Alte discuții în legătură

Contributia de asigurari de sanatate marusca marusca Fiica mea se afla in urmatoarea situatie.In luna septembrie 2012,fiind salariata,a cumparat de la bunica ei o cota de 1/2 din imobilul bunicii.Ulterior ... (vezi toată discuția)
ce s-a urmarit,,unde este - secretul/chichita ? barbutop55 barbutop55 ESTE VALABILA VINZAREA ? Reclamanta din partaj bunuri,((si Intimata/banuita din - dosar - furt intre soti//actiune in pretentii//ambele pe rol/in lucru)),mama ... (vezi toată discuția)
Contributie la fondul de pensii pfa amatei amatei Buna ziua, Sunt PFA si nu am platit inca pensiile pentru anul acesta. Imi puteti spune daca se calculeaza tot ca anul trecut (31,3% din venitul ... (vezi toată discuția)