avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Hartuire institutionala!!!!
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Hartuire institutionala!!!!

Buna ziua,
Sunt director de scoala si un fost domn primar, suparat ca si-a pierdut functia trimite diferite plicuri cu confirmare de primire, la scoala. Plicurile contin diferite solicitari de documente si daca nu obtine ce doreste actioneaza scoala in judecata? Scoala nu are jurist! Ce pot face? Cum pot actiona legal?
Sunt obligata ca director de institutie publica, sa primesc toate aceste plicuri si sa raspund la toate cerintele domnului?
Pot spune postasului, care aduce la scoala plicurile, ca refuz sa mai primesc aceste plicuri si sa le returneze?
Exista in aceasta tara vreo lege prin care sa poti stopa actiunile unui astfel de om?
Va multumesc!
Astept un raspuns de la dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: emil19 , utilizator 07:57, 18 Iunie 2014
@cyan, multe si nebanuite sunt caile Domnului, scolile sunt obligate sa aiba site. :) S-au rezervat domeniile pentru fiecare in parte, doar ca nu sunt toate puse la punct. In ceea ce priveste administrarea, pierderea timpului in invatamat este o obisnuinta. ?Mai au sa ne cheme cu bani de-acasa. :(

@freeelis, scoala e obligata pana-i face o plangere pentru hartuire. Daca informatiile pe care le solicita nu sunt publice, nu are cum sa primeasca raspunsul pe care-l doreste. Daca nebunul revine cu cereri avand acelasi obiect, ce-i faci? Ii raspunzi la fiecare?

@cirina, nu i le dati. Hotararile CA cu caracter public se publica fie prin afisare, fie pe site. Celelalte au caracter secret.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
elena138, utilizator
Daca revine cu aceeasi cerere , se claseaza petitiile.
@elena138, doar pentru a fi in cunostinta de cauza, unde se precizeaa obligatia scolilor de a avea un site?

Ar fi un lucru bun pentru toti, administratia scolii, elevi, parinti.

Catalog electronic, absente, urmarirea evolutiei elevului, etc. etc.

Dar daca este doar o obligatie ptr care nu se aloca fonduri atunci nu va ramane decat un proiect utopic.

Inspectoratul Scolar Judetean trebuie sa transmita tututor scolilor din subordine lista documentelor de interes public.

Daca nu a primit asa ceva, dl director de scoala il poate redirectiona cu politete pe exprimarul hartzuitor spre ISJ, adica sa il trimita la plimbare sau la medicul de familie.

'Stimate Dle eX-Primar (numele persoanei),
Va multumim pentru interesul acordat activitatii scolii noastre.
Avand in vedere solicitarea dvs. din data _______ inregistrata sub nr.______cu privire la sedintele CA din perioada x.2012 si pana in prezent va facem cunoscut ca ca scoala noastra se afla in subordinea ISJ Y. Prin urmare va rugam sa solicitati informatiile respective forului superior.
Va dorim multa sanatate ca-i mai buna decat toate.
Cu stima,
Bla bla bla"
@cyan, si in legislatia privind ARACIP, si la clasa pregatitoare, si la transparenta decizionala ...
ISJ-ul nu trebuie sa precizeze nimic privind actele cu caracter public ale institutiilor de invatamant, precizarile exista in LEN si in legislatia conexa. Directorii ar trebui sa stie. Daca ei nu stiu, trebuie sa stie juristul ISJ, care acorda si asistenta scolilor in relatie cu tertii.
Catalogul electronic nu va fi afisat pe site, ci va functiona printr-o aplicatie a MEN, accesul fiind permis cu parola de utilizator si nepermitand accesarea catalogului altui copil in afara de cel al copilului propriu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
elena138, utilizator
Nu cunosc legislatia ARACIP, indicati un nr de lege.
Asta am spus si eu intr-un mesaj anterior, sa solicite ISJ sau juristului ISJ acea lista.
Se intelege ca accesarea catalogului electronic trebuie facuta doar ptr copiii proprii de catre parinti prin user si parola, in plus dirigintii pot trimite mesaje parintilor.

Alte discuții în legătură

Directorul de scoala este sau nu functionar public? mihai lupu mihai lupu Directorul de scoala este sau nu functionar public? Am tot gasit diverse posturi prin care se sustine ca Directorul de scoala nu este functionar public in ... (vezi toată discuția)
Exista prevederi legale care sa permita unui director de scoala sa angajeze avocat? anele2010 anele2010 1. Exista prevederi legale care sa permita unui director de scoala cu personalitate juridica, sa angajeze avocat din bugetul alocat scolii, tocmai cand ... (vezi toată discuția)
Raspuns contestatie ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Am primit azi raspunsul la contestatia impotriva solutiei date in petiti. Mi s-a raspuns in felul urmator > Catre : Domnul ... (vezi toată discuția)