avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL - Intrebari incepator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL - Intrebari incepator

Buna seara,
Datorita taxelor foarte mari care sunt nevoit sa le platesc pe PF (32%) am decis ca luna viitoare sa infiintez un SRL. Principala mea activitatea este marketingul afiliat (eg. profitshare[.]ro). Inainte de a trece la fapte, as avea cateva nelamuriri in legatura cu care sper ca ma veti putea ajuta sa inteleg cum functioneaza lucrurile:

1) Care sunt taxele? Am discutat cu diverse persoane care detin firme, am auzit tot felul de variante si am ramas intr-o ceata completa. Va fi un SRL neplatitor de TVA, fara angajati, care va elibera ~ 3 facturi lunar in valoare de 4000 - 7000 lei. Pentru simplitate sa ne raportam la 1000 lei/luna.

2)Cand pot fi scosi si folositi banii respectivi in interes personal?


3) Intentionez sa folosesc casa parintilor mei drept sediul firmei. Eu, student fiind voi locui intr-un camin din alt judet. Ce probleme pot sa apara la eventuale controale daca nu voi fi gasit acolo?

Precizez ca toata activitatea mea se desfasoara pe Internet fara a avea vreun contact direct cu clienti, produse etc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
redhat, utilizator
Cel mai recent răspuns: SoftProEuro srl , Contabil 10:41, 23 Ianuarie 2014
Vezi raspunsul catre Antoniu -> Oficiul pt IMMuri iti va da raspunsurile.
Chiar daca nu ma ajuta cu nimic, va multumesc pentru raspuns.
Spuneam ca e mai bine sa mergeti la Oficiul pt IMMuri care va lamureste in problemele de tineri antreprenori si va chiar consiliaza.
1. 3% la cifra de afaceri si 16 % imp pe dividende
2. dupa primul bilant anual cu profit
3. e in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl nou infiintat: cand as putea beneficia de banii castigati in septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2020? iMozzie iMozzie Buna ziua, Recent am infiintat un SRL avand codul caen 6311: Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe. Momentan nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Accesare bani srl înainte de împărțirea dividendelor? AngelXdv AngelXdv Salutare! Doresc să înființez un SRL care va necesita contracte internaționale. Am următoarele întrebări: Pot plăti avocatul și contabilul din ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)