Buna seara,
Datorita taxelor foarte mari care sunt nevoit sa le platesc pe PF (32%) am decis ca luna viitoare sa infiintez un SRL. Principala mea activitatea este marketingul afiliat (eg. profitshare[.]ro). Inainte de a trece la fapte, as avea cateva nelamuriri in legatura cu care sper ca ma veti putea ajuta sa inteleg cum functioneaza lucrurile:
1) Care sunt taxele? Am discutat cu diverse persoane care detin firme, am auzit tot felul de variante si am ramas intr-o ceata completa. Va fi un SRL neplatitor de TVA, fara angajati, care va elibera ~ 3 facturi lunar in valoare de 4000 - 7000 lei. Pentru simplitate sa ne raportam la 1000 lei/luna.
2)Cand pot fi scosi si folositi banii respectivi in interes personal?
3) Intentionez sa folosesc casa parintilor mei drept sediul firmei. Eu, student fiind voi locui intr-un camin din alt judet. Ce probleme pot sa apara la eventuale controale daca nu voi fi gasit acolo?
Precizez ca toata activitatea mea se desfasoara pe Internet fara a avea vreun contact direct cu clienti, produse etc.
Spuneam ca e mai bine sa mergeti la Oficiul pt IMMuri care va lamureste in problemele de tineri antreprenori si va chiar consiliaza.
1. 3% la cifra de afaceri si 16 % imp pe dividende
2. dupa primul bilant anual cu profit
3. e in regula.
Infiintare srl 3%
ionut2001
Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica:
Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)