avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Necesitate Formular A 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Necesitate Formular A 1

Buna ziua.Firma noastra este in negocieri cu o firma din germania pt.detasarea unui nr.de 15-20 muncitori la sediul acesteia pt. activitatea de sortare lazi si sticle de plastic pe o perioada de 1 an.Eu m-am informat despre acest formular A 1 dar firma din germania imi spune ca acesta a fost valabil pe o perioada de 7 ani si a expirat perioada la sfarsitul lui 2013.Puteti va rog sa-mi spuneti unde pot gasi acest paragraf in care se specifica (perioada de 7 ani).Pentru aceasta activitate este un cod CAEN pe care trebuie sa-l avem inclus in obiectele de activitate al firmei ?Sunt anumite conditii pe care trebuie sa le indeplinim pt. a fi in regula cu toate documentele ?.Pun aceste intrebari deoarece firma din germania mi-a spus ca are nevoie doar de cert.de atestare fiscala in fiecare luna si sa nu avem punct de lucru sau filiala deschise in germania .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 24 Ianuarie 2014
Din cate stiu, sunt obligatorii formularele A1 in cazul detasarii lucratorilor romani in statele membre UE.

Incepind cu 1.01.2014 nu mai avem nevoie de permise de munca in U.E. Anexa VII la Actul de aderare a Republicii Bulgaria şi a României permite statelor membre să aplice dispoziţii tranzitorii privind accesul la piaţă muncii la nivel naţional pentru lucrătorii români şi bulgari.
“Aceste dispoziţii tranzitorii se aplică pe o perioadă de maximum şapte ani, pe baza unui acord “2+3+2″. Statele membre pot aplica legislaţia naţională pentru accesul la piaţă muncii în cursul primilor doi ani după aderare. În urmă unei revizuiri efectuate de Consiliu în ceea ce priveşte funcţionarea măsurilor tranzitorii, statele membre pot, după ce informează Comisia, să continue să aplice legislaţia naţională pentru o perioada suplimentară de trei ani. La sfârşitul celor cinci ani, în cazul în care există o perturbare gravă a pieţei forţei de muncă sau riscul de producere a unor astfel de perturbări şi după notificarea Comisiei, statele membre pot aplica în continuare legislaţia naţională în ceea ce priveşte accesul la piaţă muncii. În conformitate cu aceste norme, opt state membre încă mai aplică restricţii privind accesul la piaţa muncii pentru lucrătorii români şi bulgari. În plus, Spania, care eliminase în 2009 restricţiile privind lucrătorii români, le-a reintrodus în iulie 2011 în cadrul dispoziţiilor tranzitorii, pe baza “clauzei de salvgardare”, a menţionat Comisia.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca in germania-cetatean non-european niculina25 niculina25 Buna seara.Spuneti-mi va rog daca un cetatean non-european,care detine carte de rezidenta pentru membrii de familie,valabila5 ani,are drept de munca in ... (vezi toată discuția)
Permis european de munca asdre asdre Buna ziua Imi poate spune cineva de ce este nevoie pentru a obtine permis de munca european?M-ar interesa pentru Anglia in particular,ce este nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)
Drept de munca in germania b0gdan17 b0gdan17 stie cineva dupa cat dimp de munca pot obtine dreptul de munca definitiv in germania?Multumesc (vezi toată discuția)