avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept de munca in germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept de munca in germania

stie cineva dupa cat dimp de munca pot obtine dreptul de munca definitiv in germania?Multumesc
Cel mai recent răspuns: danadumi , utilizator 19:45, 27 Decembrie 2010
Cetăţenii noilor state membre care sunt încă supuşi unor prevederi legale tranzitorii pot solicita un loc de muncă numai dacă deţin un permis de muncă UE eliberat de Bundesagentur für Arbeit (Agenţia Federală a Muncii) (BA) şi pot fi angajaţi numai dacă posedă un astfel de permis. Cetăţenii noilor state membre au prioritate faţă de cei din ţări terţe care ajung în Germania pentru a solicita un loc de muncă. Nu mai este necesar ca aceşti lucrători să posede permis de şedere, în conformitate cu Freizügigkeitsgesetz/EU (Regimul liberei circulaţii/UE).

Lucrătorii care au fost înregistraţi timp de douăsprezece luni pe piaţa germană a muncii au dreptul la un permis de muncă UE care este acordat fără restricţii şi pe termen nelimitat prin intermediul agenţiei de ocupare a forţei de muncă relevante.
Buna ziua. sotul meu este in Germania(langa Stuttgart) si vrea sa lucreze acolo prin firma lui facuta in Romania . Si eu de asemenea as vrea sa lucrez in Germania prin aceasta firma sau altfel, inca nu stiu exact cum e mai bine si legal sa fac acest lucru. cum pot obtine acel permis de munca ? trebuie sa ma inregistrez ca pers fara loc de munca la BA? sau mai intai trebuie sa gasesc eu personal locul de munca si apoi sa merg la BA? Am nevoie de cateva sfaturi daca aveti cunostinte despre munca in Germania.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru in germania RoXy_11 RoXy_11 buna ziua! am cautat date despre munca la negru si am gasit aceasta pagina, pot sa spun ca sunt intr-o situatie similara daca nu si mai rau pentru ca am creat ... (vezi toată discuția)
Alocatie student in germania Monica redis Monica redis Sunt student in Romania si voi lucra in Germania 3 luni in vacanta.Pot sa beneficiez de alocatia din Germania pt aceste 3 luni si unde pot afla ce acte am ... (vezi toată discuția)
Drept de munca germania mitsumm mitsumm Buna am si eu o problema,am gasit o firma de curatenie in hoteluri am primit dreptul de munca insa pt 500 si ceva de ore pe luna is doar 700 de euro si is prea ... (vezi toată discuția)