avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiu- sistemul de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiu- sistemul de sanatate

Buna ziua,
pentru a lua reteta lunara de la medicul de familie este nevoie sa merg la finante pentru a dovedi ca nu am alte venituri doar pensia? sau se poate doar cu talonul de pensie?
Care este legea care prevede acest lucru,va rog?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:46, 23 Ianuarie 2014
Calitatea de asigurat se dovedeşte cu adeverinţa de asigurat eliberata de casa de sanatate la care este înscris asiguratul sau adeverinţa de salariat eliberată de angajator conform Ordinului 617/2007 cu modificarile si completarile ulterioare.

Prevederile legale le aveti mai jos:

ORDIN nr. 617 din 13 august 2007 (*actualizat*)
pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate

ART. 20
(1) Dovada calitãţii de asigurat în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate se realizeazã printr-un document justificativ - adeverinţã, eliberat de CAS, potrivit fiecãrei categorii de persoane, pe baza urmãtoarelor documente:
.... m) pentru persoanele care au calitatea de pensionari, actul de identitate, cuponul mandatului poştal de achitare a drepturilor sau talonul de platã prin cont curent personal deschis la o unitate bancarã, din luna anterioarã, precum şi declaraţia pe propria rãspundere din care sã rezulte cã nu realizeazã venituri impozabile, altele decât cele realizate din pensii. În cazul pierderii acestor documente sau pânã la dobândirea lor, calitatea de pensionar poate fi doveditã cu o adeverinţã eliberatã de instituţia plãtitoare a pensiei;.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card european de sanatate alexandra08 alexandra08 Am gasit acest link in care se vorbeste despre \"dovada calitatii de asigurat\". Pentru pensionari si persoane cu handicap grav (grad I cred ca se numeste), ... (vezi toată discuția)
Calitate de asigurat pt internare TeoTea TeoTea Buna ziua! Daca o persoana nu mai e angajata,are depusa cererea pt pensionare,dar inca nu e emisa decizia,cum poate dovedi calitatea de asigurat, are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Un diabetic plateste asig. de sanatate? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Un diabetic, care nu are nici un fel de venit, plateste asigurarea de sanatate? Multumesc! (vezi toată discuția)