avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stricaciuni provocate de instalatia mea la vecinul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stricaciuni provocate de instalatia mea la vecinul de jos

La începutul lunii Ianuarie a.c., în bucătărie, îmbinarea dintre țeava de apă caldă și apometru s-a slăbit și presupun că a picurat atât de mult încât mi-a venit o d-ră la ușă și mi-a zis că stă in chirie în apartamentul de sub mine și tavanul ei este inundat. Am oprit imediat apa în bucătărie, i-am mulțumit că m-a anunțat și că voi remedia problema cât mai repede. După câteva zile d-ra in cauză a revenit la ușa mea să îmi zică că proprietara vrea să îi repar bucătăria în urma incidentului și să îi dau numărul meu de telefon să ia legătura cu mine, ceea ce am și făcut (i-am dat numărul de telefon). Pe data de 20.01.2014 mă sună o femeie să îmi zică că e proprietara garsonierei de sub mine și că sunt nesimțit că nu îmi dau interesul să-i repar bucătăria în urma inundației, că acum a făcut mucegai și alte cuvinte ”de bine”. Deoarece nu mi-a plăcut atitudinea d-nei în cauză nu aș vrea să îi plătesc nici o daună dar în același timp sunt om și unele probleme apar fără să vrei (accidente - cum a fost inundația), aș vrea să știu ce trebuie făcut în cazul de față și ce trebuie făcut să am ceva la mână că am rezolvat problema. Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:47, 30 Ianuarie 2014
Ioan-Pavel a scris:
Ceea ce nu mi se pare normal este că femeia a solicitat reparația după jumătate de lună timp, de unde să știu eu că femeia a avut tavanul zugrăvit și că nu a avut mucegai înainte de accident.

Cine nu a fost inundat de vecinul de deasupra lui nu stie cum apare infiltratia, cum trec mai multe zile pana incepe sa se usuce, cum treptat incepe sa cuga bucati de zugraveala...
In prima postare ati spus ca v-a anuntat imediat, ca ati oprit apa, ca ati remediat defectiunea s.a.m.d. Apoi sigur ca au trecut mai multe zile pana s-a uscat tavanul, a inflorit si a inceput sa cada. Nici vecina nu avea de unde sa stie in ziua cand ati inundat-o ca tavanul se va deterioara atat de mult dupa 10-15 zile in cursul uscarii.
Faptul ca dumneavoastra aveti dovada ca ati remediat defectiunea la instalatia de apa cu un meserias, este o dovada foarte buna dar nu in favoarea dumneavoastra ci in favoarea vecinei dumneavoastra. Asta daca ajungeti in fata unui judecator si prezentati aceasta dovada.
Eu cred ca un tavan de bucatarie se poate repara cu un meserias pentru o suma de 150-200 lei, cu toate operatiunile de curatare, amorsare, gletuire, var lavabil... Ori pentru o asemenea suma nu merita sa va stricati relatia cu vecina.

Ce trebuie să îi cer vecinei ca să am dovada că am remediat problema și să scap de ea (o factură, o chitanță, un proces verbal)?
Anul trecut cand am fost inundat, in vara, vecinul de deasupra mea si-a cerut scuze si m-a intrebat cat costa reparatia tavanului. I-am spus 300 lei. Mi-a dat banii si ne-am vazut de treaba.
Acum in prima seara de Craciun m-a inundat iarasi. Are chiriasi. I-am dat telefon a doua zi. I-am spus ca am fost inundat de chiraisi si i-am urat sarbatori fericite. Am inchis telefonul si nu am mai steptat nimic. De atunci tavanul s-a uscat, s-a cojit si acum se desprind bucati de var... O sa zugravesc atunci cand voi putea. Si probabil ca o sa-i cer iar alti bani...
Da, am înțeles, dar cum dovedești că i-ai remediat problema persoanei inundate în cazul în care aceasta totuși face o plângere? O dovadă care să fie cumva recunoscută oficial în caz de nevoie.
sa inteleg ca nu exista nici o varianta prin care te poti asigura ca desi platesti pentru un accident nu ti se poate face o plangere

Alte discuții în legătură

Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)
Reclamatie asociatia de locatari alinalina45 alinalina45 Inundat de vecin, pasi de urmat pt rezolvarea problemei, model notificari?Buna ziua! De o saptamana am facut sesizare verbala catre administrator ca in baie pe ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)